Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:962305
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ar ko gan latviešiem asociējas Lielbritānija un britu uzņēmējdarbība? Valsts uz salas, Londona ar Bigbenu, karaļnams, princese Diāna un princis Čārlzs... piedomājot nāk prātā arvien jaunas lietas, kas simbolizē šo valsti un tautu. Kas nāk prātā domājot par britu uzņēmēju? Ļoti nopietns, nedaudz snobisks tips, kas pašpārliecināti zina ko grib. Gudrs un labi izglītots, ar savdabīgu humora izjūtu, ko ne vienmēr ir iespējams saprast uzreiz. Valsts, kas stingri ievēro tradīcijas un noteikumus.

Autore šajā referātā apskatīs Lielbritānijas biznesa kultūru un etiķeti. Apskatot to, vienlaicīgi būs iespēja izvērtēt, cik par valsti radušies priekšstati atbilst patiesībai. Autore izvēlējās šo tematu tāpēc, ka vēl šoziem pati pabija Londonā un priekš sevis atklāja veselu virkni interesantu faktu par šīs valsts cilvēkiem. Referāta autore gan vēlas piebilst, ka pabija tikai Londonā, kas jau drīzāk uzskatāma par pasaules pilsētu un tās vide būtu vairāk vērtējama par multikulturālu un mazāk anglisku tās tradicionālajā izpratnē.

Latvijas uzņēmējiem jau ilgstoši ir veidojušās uzņēmējdarbības un tirdzniecības saites ar Lielbritāniju. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas sakari sāka veidoties no jauna. Vieni no pirmajiem, kas no jauna atklāja Britu salas, bija Latvijas kokrūpnieki. Vēl joprojām Lielbritānija ir galvenais eksporta tirgus Latvijas koksnei, kas savukārt mūsu valsts eksporta struktūrā joprojām aizņem būtiskāko daļu. Līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā 2004.gada 1.maijā, interese par Latviju no citu valstu, tais skaitā Lielbritānijas, uzņēmēju puses tikai pieaug. Latvija atrodas izdevīgā ģeogrāfiskā stāvoklī — pie Krievijas robežas, kas ES uzņēmēju skatījumā ir interesants tirgus.
Par zināmu jauna tipa tuvināšanos var uzskatīt kādu citu notikumu Latvijas tautsaimniecībā — 2004.gada nogalē tiešos reisus starp Rīgu un Londonu atklāja lētā aviosabiedrība Riair. Līdz ar to Londonu un Britu salas var apmeklēt vairāk Latvijas iedzīvotāju, savukārt Rīgu — vairāk britu. Tas ir nesis gan virkni pozitīvu, gan virkni negatīvu aspektu. Taču viens ieguvums ir nenoliedzams — abu valstu tautām ir iespēja tuvāk iepazīt vienai otru un izdarīt nepastarpinātus secinājumus. Izpratne starp tautām veicina arī biznesa sakaru attīstību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1200030
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties