Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:644980
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izlasot žurnālu „Vides vēstis”, marta numuru, manī plašu rezonansi izraisīja pats pirmais raksts – „Kas ir bīstamie atkritumi”. Uzzināju, cik patiesībā tie ir bīstami gan apkārtējai videi, gan mums pašiem. Līdz ar raksta izlasīšanu, manī radās satraukums, cik minimāli patiesībā sabiedrība ir informēta par šāda veida problēmām Latvijā.
Latvijas lielās platībās saglabājušās sugas un biotopi, kuri citās Eiropas zemēs ir reti vai pat gandrīz izzuduši. Piekrastes mitrāji, mitrie meži, lielie un neskartie purvi, kā arī dabiskās un pusdabiskās pļavas ir uzskatāmas par nacionālas un starptautiskas nozīmes dabas bagātībām.
Viens no galvenajiem vides aizsardzības politikas mērķiem ir nepieļaut bioloģiskās daudzveidības samazināšanos. Lai to nosargātu, ir jācīnas ar daudziem apstākļiem, ko paši cilvēki vien esam radījuši, tomēr, manuprāt, pirmais ar ko mēs varam sākt – ierobežot bīstamos atkritumus.
Bīstamie atkritumi pašlaik ir lielākais no vides riskim Latvijā. Lielais apjoms rada slodzi vidē un piesārņo to ar bīstamām vielām.
Pašlaik Latvijā norit bīstamo atkritumu apsaimniekošanas sistēmas izveide, kas nodrošinās ekoloģiski drošu bīstamo atkritumu uzglabāšanu un pārstrādi.
Bīstamie atkritumi ir cilvēka darbības rezultātā radušies bīstami atkritumi un blakusprodukti, kas negatīvi un reizēm pat neatgriezeniski ietekmē vidi un cilvēka veselību. Bīstamos atkritumus var iedalīt sadzīves un rūpniecības bīstamajos atkritumos; tie rodas uzņēmumu, iestāžu un organizāciju, un iedzīvotāju sadzīviskās darbības rezultātā, turklāt katra no šīm grupām rada atšķirīgu bīstamo atkritumu apjomu uz sastāvu.
Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, samazinoties rūpnieciskās ražošanas apjomiem, ir samazinājušies arī bīstamo atkritumu ražošanas apjomi. 1998. gadā saražoto atkritumu daudzums sasniedza tikai 43% no 1990. gada apjoma.
Lielāko bīstamo atkritumu daudzumu – 49% - sastāda metālapstrādes procesos radušies atkritumi. Liels īpatsvars ir arī atkritumu pārstrādes un notekūdeņu attīrīšanas procesos radītajiem atkritumiem – 40% no kopējā bīstamo atkritumu daudzuma.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1134517
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties