Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:984348
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Visā cilvēku dzīvē valoda ir tā, kas ļauj mums sazināties citam ar citu un saprast apkārtējo pasauli. Vairāku valodu apguve nozīmē cilvēka pieredzes un personības bagātinājumu, valodu prasme paver plašākas iespējas kontaktiem ar pasauli. Īpaši svarīgi nepalikt tikai dzimtās valodas robežās ir tad, ja pirmā (dzimta) valoda ir cita, nevis sabiedrības vairākuma valoda.
Valodas mācīšanai skolā sāka pievērst lielāku uzmanību, mazākumtautību skolās tiek ieviešot programmas, kurās vairākos mācību priekšmetos kā mācību līdzeklis tiek lietota latviešu valoda. Mazākumtautību izglītības programmu ieviešana ir valstī realizētās izglītības reformas sastāvdaļa. To apguve nodrošina mazākumtautību skolēnu konkurētspēju, iespēju turpināt izglītību valsts valodā, integrēties Latvijas sabiedrībā, vienlaikus nodrošinot nacionālās identitātes saglabāšanu.
Izmantot valodu kā mācību līdzekli ir vienīgais veids, kā panākt valodas aktīvu funkcionēšanu un radošu valodas lietošanu skolā, ja nav vides valodas lietošanai ārpus skolas. Viens no pasaulē atzītiem veidiem un ceļiem, kā nodrošināt augsta līmeņa valodu prasmi un vienlaikus arī paaugstināt izglītības kvalitāti, ir bilingvālā izglītība.
Latvijas universitātes profesore I.Maslo atzīmēja, ka: "Bilingvāla metodika paredz dzimtās un otrās valodas kā saziņas un mācību valodas izmantošanu gan mācību procesā, gan saziņā un saskarsmē. Abu valodu lietojuma princips ir: tik daudz, cik iespējams, otrajā valodā, tik daudz, cik nepieciešams - dzimtajā valodā. Abas valodas tiek funkcionāli lietotas kā instruments mācību priekšmeta satura izzināšanā".1…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties