Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:623107
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 21 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Bibliogrāfiju tagad arī svin. Lai gan pati grāmata „Aleksandrs Čaks. Bibliogrāfija.” (18) nav izdota elektroniski, bet gan papīra veidā, tomēr tieši elektroniskā vide to palīdz novērtēt un prezentēt. Avīzes cilvēki lasa retāk (19), bet ziņas iegūst no interneta portāliem un tieši tur tiek cildinātas šāda veida grāmatas – cik gan bibliogrāfija ir nozīmīga, ko tā mums dod un kādas ir tās attīstības iespējas. Un ir sanācis iespaidīgs sējums. Šāda vispusīga un maksimāli pilnīga bibliogrāfija ļauj ne tikai dziļākās kopsakarībās aplūkot radošās personības dažādās mākslinieciskās izpausmes, bet arī skatīt viņa daiļradi plašākos kultūrvēsturiskos kontekstos. Tā ir ļoti smalka zinātne.
Jāņem vērā arī fakts, ka mūsdienās cilvēki nav ieinteresēti doties uz bibliotēku, lai noskaidrotu kādu sev interesējošu jautājumu vai iet cauri visām bibliotēku mājas lapām, lai iegūtu vajadzīgos datus. Šeit ir jāliek akcents uz bibliogrāfijas attīstību sociālajos tīklos. (23) Sociālie tīkli mūsdienās ieņem svarīgu lomu katras informācijas iestāde darbā. Tiek uzsvērts cik veiksmīgas ir tās iestādes, kuru sociālo tīklu profilus pārvalda speciālists. Piemēram, Brīvdabas muzeja twitter (24) konta sekotāju skaits ir pieaudzis kopš tā brīža, kad darbu pārņēma cilvēks ar humora izjūtu. Atrašanās sociālajos tīklos dod papildus iespējas kā piesaistīt lietotājus bibliotēkai un kādai no bibliotēkas sfērām. Informācijas sistēmas mūsdienās ir palikušas ļoti sarežģītas, tāpēc bibliotēku profili bieži vien tiek izmantoti, lai iegūtu atbildes uz jautājumiem. Starp jautājumiem par bibliotēkas darba laiku, atrodas arī jautājumi par bibliogrāfiju – kā atrast? Kā sauc? Kur atrodas? Kā pierakstīt? Ja sociālo kontu pārvaldītu nespeciālists, tad būtu ļoti grūti atbildēt uz šādiem jautājumiem, jo, kā jau referātā apskatīju, tad bibliogrāfija ir ļoti sarežģītas nozare, kuras standarti mainās, tāpēc sociālo kontu pārvaldītājam būtu jābūt zinošam cilvēkam, kas seko līdzi jaunākajām tendencēm. Tomēr viņam būtu jāpārzina arī vecie noteikumi, lai spētu orientēties senākos rakstos.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties