Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:934609
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Bērnu un jauniešu sporta būtība    4
2.  Bērnu un jauniešu sporta psiholoģija    5
3.  Bērnu un jauniešu sporta problēmas    10
3.1.  Veselības stāvoklis    10
3.2.  Sports skolā    12
3.3.  Sports ārpusstundu nodarbībās    13
3.4.  Finansējums    14
4.  Risinājumi situācijas uzlabošanai    16
  Pētījuma rezultātu analīze    20
  Secinājumi    21
  Izmantotie informācijas avoti    23
  Anotācija    24
  Pielikums    25
Darba fragmentsAizvērt

Šī pētnieciskā darba nosaukums ir „Bērnu un jauniešu sports Latvijā”. Šo tēmu es izvēlējos, jo uzskatu, ka tā ir ļoti aktuāla mūsdienās. Šobrīd pārsvarā visiem cilvēkiem ir mazkustīgs dzīves veids, līdz ar to palielinās dažādu slimību iespējamība, cilvēkiem ir nomākts garastāvoklis un veidojas psiholoģiskas problēmas. Sportam ir jābūt mūsu ikdienas neatņemamai sastāvdaļai. Bērni un jaunieši ir tā sabiedrības grupa, kurai ar sportu ikdienā ir jānodarbojas īpaši daudz. Uzskatu, ka tam mūsdienās tiek pievērsta pārāk maza uzmanība. Iemesli tam galvenokārt ir naudas trūkums, nezināšana, negribēšana labot situāciju un daudzi citi, kuru dēļ cieš bērni un jaunieši. Šajā zinātniski pētnieciskajā darbā īpaši vēlējos aplūkot bērnu un jauniešu sporta nozīmi un iespējas Latvijā.
Šī darba mērķis ir apskatīt tuvāk bērnu un jauniešu sportu, iepazīt tā plusus un mīnusus, kā arī atrast iespējamos risinājumus šī sporta attīstīšanai un uzlabošanai.
Lai sasniegtu mērķi, darbam izvirzīju šādus uzdevumus – iepazīt un apkopot informāciju no dažādiem informācijas avotiem, pētīt bērnu un jauniešu sporta psiholoģiju, tā attīstību, pašreizējās iespējas un apkopot arī vēlamos risinājumus tieši bērnu un jauniešu sporta attīstībai nākotnē.
Sports ir fiziskas aktivitātes, kas tiek veiktas saskaņā ar publiski pieņemtiem noteikumiem atpūtas nolūkā: sacensībai, pašpriekam, lai gūtu atzinību, spēju izkopšanai. Sports ir visu veidu individuālās vai organizētās aktivitātes fiziskās un garīgās veselības saglabāšanai un uzlabošanai, kā arī panākumu gūšanai sporta sacensībās. [1.]
Šodien pasaulē sports ienācis miljonu cilvēku dzīvē, kļuvis par neatņemamu tās sastāvdaļu, nostiprinot veselību, attīstot cilvēku garīgi, norūdot gribu, prasmi pārvarēt grūtības. Katram cilvēkam jābūt dzīves spējīgam, garīgi un fiziski stipram. Šajā nolūkā arī Latvijā jārada un jānodrošina visiem iedzīvotājiem labvēlīgi apstākļi, lai viņi varētu veikt aktīvu atpūtu un aktīvu dzīvesveidu.
Taču pētījumi liecina, ka mūsu valstī tikai apmēram katrs desmitais iedzīvotājs daļu no sava brīvā laika regulāri veltī sporta nodarbībām. Sakarā ar tehnikas attīstību cilvēkiem samazinās fiziskā piepūle. Cilvēkiem ir palielinājusies garīgā slodze. Tas viss nelabvēlīgi ietekmē veselību.
Te labākais līdzeklis varētu būt sporta nodarbības, kas palīdzētu cīnīties pret pārmērīgas tehnikas
ietekmi uz cilvēka organismu.
Ir dažādi sporta virzieni un veidi, bet viens no tiem ir īpaši nozīmīgs sabiedrībai kopumā, un tas ir bērnu un jauniešu sports. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties