Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:521171
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Visplašāk no visiem bibliotēku tipiem ir pārstāvētas tautas bibliotēkas jeb publiskās bibliotēkas. Bibliotēka ir tā iestāde kura iespējami ātri reaģē uz ekonomiskajām un sociālajām pārmaiņām valstī un tādēļ, lai varētu apmierināt plaša lasītāju loka vajadzības tai ir tikpat ātri jāpārkārtojas. Īpaši nelabvēlīga tendence veidojas bērnu bibliotēkās, jo bibliotēku skaits sarūk. Pēc Latvijas bibliotēku darba rādītājiem uz 2001.gadu ir 57 bērnu bibliotēkas, tātad 10 gadu laikā bērnu bibliotēku skaits ir sarucis par 51 bibliotēku mazāk. Bet tai pašā laikā lasītāju skaits bibliotēkās tomēr palielinās.
Publiskā bibliotēka, būdama vietējais zināšanu ieguves avots, nodrošina mūžizglītību mūža garumā. Mūsdienu bibliotēka sabiedrībā veic vairākas funkcijas:
Bibliotēka – informācijas un kultūras centrs;
Bibliotēka – izglītības centrs;
Bibliotēka – izklaides un atpūtas vieta;
Lai bibliotēka varētu pildīt savas funkcijas, tai nepārtraukti ir jāattīstās, jāsaņem valsts, pašvaldību, savu lietotāju atbalsts. Publiskās bibliotēkas svarīgākie uzdevumi:
no agras bērnības veidot un nostiprināt apmeklētāju lasīšanas iemaņas;
sekmēt individuālo izglītību un pašizglītošanos;
veicināt bērnu un jauniešu iztēles un radošo spēju attīstību;
atbilstošu informacionālo apkalpošanu;

Grāmatas ir svarīgākā bērnu dzīves sastāvdaļa. Ar to palīdzību viņi izaug, iepazīst sevi un pasauli, veidojas kā personības, bagātina sevi emocionāli un intelektuāli. Grāmatu lasīšana attīsta bērnu valodu. Bērni un grāmatas satiekas bērnu bibliotēkā, kur grāmatas sakārtotas atbilstoši vecuma posmiem. Tā ir nozīmīgākā iestāde bērnu lasīšanas veicināšanā. Tieši bērnu bibliotēka ir tā vieta, kur bērns var pavadīt savu brīvo laiku, iegūt viņam interesējošu literatūru. Līdz ar to bērnam veidojas savs pasaules uzskats. Var teikt, ka bibliotēkā bērns kļūst par patstāvīgi domājošu un spriest spējīgu sabiedrības locekli. Nevienam bērnam nav jācieš no pilnvērtīgu bibliotēkas pakalpojumu trūkuma arī tad, ja viņi dzīvo nabadzīgas pašvaldības teritorijā, īpaši apstākļos, kad ģimenes pārsvarā nav spējīgas nodrošināt ne jaunu grāmatu iegādi mājas bibliotēkai. Tādēļ tiek uzskatīts par valsts atbildību, lai Latvijā netiktu pārkāptas bērnu tiesību konvencijas 17.pantā noteiktās normas”..…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties