Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:810845
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēka attīstība sākas jau bērnībā. Bērna attīstība sākas ar ieņemšanas brīdi, pat agrāk. Nākamajiem vecākiem par to vajadzētu sākt domāt jau ilgu laiku pirms ieņemšanas. Sievietei ir svarīgi pārliecināties, vai pirms ieņemšanas viņa ir vesela, lai augļa attīstībai nodrošinātu pēc iespējas labāku vidi. Vajadzētu pievērst uzmanību kaitīgiem ieradumiem ( smēķēšana, alkohols ) un atteikties no tiem, vai vismaz samazināt to devas ikdienā, jo tie ļoti iespaido augļa attīstību. Pirms bērna radīšanas topošiem vecākiem jābūt drošiem par savām attiecībām un sevi. Ir nopietni jāapsver vai vēlas uzņemties tādu atbildību un vai var to atļauties.
Nekādā gadījumā nedrīkst bērnu izmantot kā izjūkošas laulības glābēju.
Sievietei grūtniecības laikā ir jāievēro vairāki noteikumi. Pārmērības ēšanā un mazkustīgs dzīvesveids neveicina bērna kustības mātes organismā, kuras ir ļoti ieteicamas, lai bērns nāktu pasaulē fizioloģiski nobriedis. Laikus jārūpējas par krūšu dziedzeru un krūšu galu sagatavošanu zīdīšanai. Svaiga gaisa trūkums izraisa reiboni grūtniecei, un skābekļa trūkumu auglim. Loti vēlamas ir pozitīvas emocijas. Liels atbalsts grūtniecei ir viņas vīrs. Viņam ir jābūt iejūtīgam, saprotošam, jācenšas radīt labu (pozitīvu) gaisotni. Vīra klātbūtne un uzmanība izraisa sievā drošības sajūtu.
Grūtniecei būtu daudz vieglāk, ja viņa jau no paša sākuma zinātu sava bērna dzimšanas datumu. Pētījumi rāda, ka tikai 4 sievietes no 100 dzemdē bērnu tieši paredzētā datumā. Parasti dzemdības aprēķina no 38 - 42 nedēļām. 1
1. mēneša beigās embrijs līdzinās rīsu graudiņam. Nākošajās divās nedēļās sāks veidoties galvas un mugurkaula smadzeņu pirmsākums, kā arī sirds, gremošanas orgāni, sajūtu orgāni, rokas un kājas. Embrija garums 0,75 cm.
2. mēneša beigās embrijs sāk izskatīties vairāk kā cilvēks, sver apmēram 10 gr. Embrija garums 2,75 cm. Sirds pukst, roku un kāju pirkstos kaulu veidošanās aizvieto skrimšļus.
3. mēneša beigās embrijs sver apmēram 15 gar. Garums 7,25 cm. Veidojas orgāni. Cirkulācijas un urīna sistēmas darbojās, aknas ražo žulti. Dzimumorgāni ir grūti izšķirami.
4. mēneša beigās bērns barojas no placentas. Bērnam attīstās refleksi, piem. zīšana un rīšana. Attīstās ķermenis, tiek likti zobu pamati, pirksti rokām un kājām ir pilnīgi pieņēmuši savu formu. Ārpus dzemdes gan bērns vēl nav spējīgs dzīvot. Bērna garums 17,5 cm.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1221853
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties