Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:806180
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Jaundzimušā vecumposms    4
2.  Agrīnās bērnības vecumposms    6
3.  Pirmskolas vecuma bērnu psihiskās attīstības rakturojums un tā likumsakarības    7
4.  Sākumskolas bērnu psihiskās attīstības likumsakarības    9
  Nobeigums    12
Darba fragmentsAizvērt

Bērnība ir ļoti nozīmīgs, cilvēka personības attīstības posms, caur kuru katrs no mums ir izgājis. Tas ir laiks, kad bērns mācās kustēties, runāt, atcerēties, kontaktēties ar citiem cilvēkiem un mācās adaptēties Pasaulē, kurā ir ieradies. Psiholoģija pēta un izvirza dažādas teorijas par attīstības posmiem bērnībā, lielākos periodus varam izdalīt un dēvēt šādi: prenetālais periods, jaundzimušā periods, agrīnās bērnības vecumposms, pirmskolas vecumposms, sākumskolas vecumposms, katrā no šiem periodiem var vērot, kā cilvēks mainās, attīstās un kā šos procesus ietekmē vide, kurā bērns atrodas – māja, ģimene, mammas rūpes par bērnu, vēlāk skola, skolotājs un vienaudži. Daudzu personu tagadējo rīcību un motivāciju var izskaidrot ar pārdzīvojumiem viņu bērnībā, cilvēks pats var to neapzināties, tas nāk no viņa zemapziņas, tādēļ ir ļoti svarīgi likt labus pamatus, personībai jau bērnībā.
Šajā darbā tiks apskatīti bērna attīstības dažādi vecumposmi, pamatojoties uz psihologu pētījumiem un teorijām, kas ir aprakstītas izmantotajā literatūrā. Uzskatu, ka katram cilvēkam būtu jāzin šo attīstības likumsakarību pamati, it sevišķi topošiem vecākiem, kuriem jau sākotnēji ir jāuzņemās atbildība par bērnu, tas veicinātu sabiedrībā iespējamību biežāk sastapt laimīgus, veiksmīgus un nevis ar mazvērtības kompleksu, sirdsdēstu un neirožu nomāktus cilvēkus.
Bērns piedzimst apmēram 38 līdz 42 nedēļās, precīzu tā nākšanu pasaulē nevar noteikt, bet to prognozē vadoties pēc 40 nedēļu ilguma. Dzemdību brīdī bērns fiziski atdalās no mātes, svarīgi ir arī tas, kādā veidā bērns nāk Pasaulē, jo pastāv viedokļi, ka no tā var būt arī atkarīgs bērna raksturs. Šajā periodā ļoti labvēlīgi bērna attīstību ietekmē mātes tuvība, kura rodās tūlīt pēc piedzimšanas, to var veicināt uzliekot jaundzimušo uz mātes vēdera, tā rodas pirmais tuvības kontakts, kas var ļaut turpmākajos dzīves gados, būt labvēlīgā un spēcīgā emocionālā tuvībā bērnam ar māti, tam piekrīt arī daudzi mūsdienu zinātnieki. Reizēm bērna sākotnējais izskats māti var pārsteigt, visbiežāk jandzimušais izskatās saspiests un krunkains, tā kustības ir tādas kā saraustītas un viņš nesmaida.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties