Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:197155
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Beļģijas Karaliste (kopējā platība 30 510 km², iedzīvotāju skaits 2004.g. 10 309 725, apvieno trīs reģionus- Flandriju (Vlaams Gewest), Valoniju (Région Vallonneun Briseles reģionu (Région Bruxelles Capitale). Beļģijā ir 10 provinces, 43 apgabali un 589 municipalitātes. Beļģijā ir trīs komūnas: flāmu, franču un vācu komūna.

Beļģija ir iecienīta Eiropas mēroga tūrisma vieta. Daudzu Beļģijas rajonu attīstība lielā mērā ir atkarīga tieši no aktivitātes tūrisma sektorā.
Brisele arvien turpina piesaistīt ārzemju tūristus, būdama īpaši kosmopolītiska pilsēta, mājvieta ES un NATO institūcijām un daudzu Eiropas kompāniju pārstāvniecībām.
Labi attīstīto pludmales tūrisma industriju atbalsta galvenokārt tikai vietējie tūristi. Tajā pašā laikā, Brige, Gente, Antverpene un Brisele piesaista arvien vairāk kultūras tūristus īstermiņa ceļojumos.

Pēc Pasaules Tūrisma Padomes (WTTC) rīcībā esošajiem datiem, plānots, ka Beļģijā 2005.gadā tūrisma saimniecība ienesīs 76.10 miljardus USD lielu peļņu. 2005.gadā Beļģijas tūrisma industrija sastāda 13.902.9 milj. ASV dolāru jeb 3,6% no IKP un nodrošinājusi 468832 darba vietas (11.20% no kopējās nodarbinātības).

Pasaules tūrisma saimniecības rādītāju mērogā Beļģija ierindojas 85.vietā pēc tūrisma nozares ieguldījuma kopējā tautsaimniecībā. Pēc ilgtermiņa pieauguma (10 gadu periodā) rādītājiem 174 valstu vidū Beļģija ierindojas 137.vietā.
Kaut arī Beļģija nepieder pie tradicionālajām tūristu galamērķa valstīm, 2003.gadā tā uzrādīja vidēji 7 miljonus ieceļojumu. Pēc WTTC (Pasaules Tūrisma Padome) starptautiskā tūrism datiem, 2004.gadā ieceļojumu skaits Beļģijā sasniedzis 6905400, sastādot 1.73% pieaugumu gadā. http://www.wttc.org/NU_compmon/compmon04/Individual%20Files/arrivals.xls
Pieaugošais ieceļotāju skaits lielā mērā skaidrojams ar pastiprināto ceļošanas tendenci no kaimiņvalstīm, kuru iedzīvotāji ceļo Eiropas mērogā ērtības un drošības apsvērumu dēļ. Tā 2/3 no iebraucējiem Beļģijā sastāda viesi no Francijas, Nīderlandes, Lielbritānijas un Vācijas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties