Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:937755
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Beatboxing ir cilvēka radītas vokālās perkusijas, kas raksturīgas hip-hop kultūrai. Beatbox tiek uzskatīts par hip-hop kultūras piekto elementu (aiz DJing, MCing, break dancing, un graffiti), galvenokārt saistīts ar bītu, ritma un melodijas radīšanu izmantojot muti, tāpat tas var iekļaut dziedāšanu, vokālo scratching, kā arī pūšamo, stīgu u.c. instrumentu atdarinājumu un dažādu skaņu kopēšanu.
Termini beatboxing, vocal percussion un multivocalism bieži tiek izmantoti, lai apzīmētu vienu un to pašu, tačū būtībā tas ir dazādas skolas ar dažādām ietekmēm, tehnikām un ritmiskiem repertuāriem.
Vokālās perkusijas būtu jāsaprot vairāk kā a capella dziedājumi, kamēr beatboxing raksturo hip-hop kultūru un citus urban music žanrus. Multivocalism ir relatīvi jauns termins, kas radies ASV un apraksta kolektīvu beatboxing, dziedāšanu un skaņu atdarināšanu, to ieviesis hip-hop mākslinieks Killa Kela.
Uz ielas beatbox izpildītāji darbojas kā bītu mašīnas, nodrošinot ritmisku pamatu, uz kura MC repo. Uz skatuves beatbox izpilditaji darbojas kā jukeboxe (mūzikas automāts, CD pleijeris), nodrošinot popūrija kārtību. Beatbox izpildītāji sāka aizstāt bungas un pavadījumu dažādās grupās. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties