Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:754620
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēc Kolumba Amerikas atkāšanas ieceļojušie klejotāji, šākotnēji pārsvarā no Eiropas, vēlāk arī no citām pasaules daļām, atveda līdzi jauno pasauli arī augus un sēklas, destilēšanas un brūvēšanas tehniku un receptes, lai pagatavotu savu viskiju, konjaku, džinu, savu augļu degvīnu.
Amerika bija arī kokteiļu šūpulis. Ne mazums kokteiļu tika tukšoti uz tradicionālo gaiļu cīņu uzvarētāja gaiļa īpašnieka veselību. Sākumā malkoja dzērienus tīrā veidā, vēlāk lēja pa diviem un trim dzērieniem kopā. Dzērienus centās saliet iespējami krāsaini, atdarinot gaiļa asti, no šejienes arī cēlies kokteiļa nosaukums – Cocktail, kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē „gaiļa aste”.
Rakstiski vards „kokteilis” pirmo rezi tiek minēts 1802. gadā. ASV žurnāls „The Balance” deva tādu šā vārda raksturojumu: „Kokteilis ir uzbudinošs dzēriens, kas sastāv no dažādiem alkoholiskiem dzērieniem, cukura, ūdens un rūgtajiem uzlējumiem”.
Laikam ejot tika izdomata vieta kur zeltrači, zemnieki un kovboji varēja iestiprināties ar kādu dzērienu-bārs. Pirmie bāri bija ļoti primitīvi-tajos bija vienkārša lete, kas kalpoja kā aisargvalnis no klientiem, kuri neievēroja likumus, un pāris dzerieni. Sākumā bārā klienti ilgi neuzturējās, jo tad tas tā nebija pieņemts, bet laikam ejot viss mainījās. Ar laiku bāros parādījās vairāk dzērienu un bāra aprīkojums kļuva ērtāks klientiem un bārmenim.
Bāra valoda arī mūsdienās galvenokārt ir angļu valoda. Pamazām dzērienu veidi mainījās, radās jauni dzērieni, arī pats bārs ir kļuvis savādāks, taču šo apzīmējumu lieto vēl šodien.
Pirmais bārs tika nosaukts par „Cocktail bar”-šajā bārā tika piedāvāti tikai dzerieni. Zeltrači, kovboji un fermeri, nākot uz bāru sāka pieprasīt dažādas uzkodas un ēdienus un tā bāros tika ieviesti arī ēdieni. Ar laiku bāros izveidojās dažādas atšķirības un tā tos sāka klasificēt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1187404
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties