Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:418160
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Valsts ekonomikas sekmīgas attīstības svarīgs priekšnoteikums ir finansu sektora attīstība. Latvijā itin veiksmīgi ir attīstījušās tādas finansu sektora sastāvdaļas kā bankas. Banku jēdziens un tās darbība bija sastopama jau senatnē, bet vispārēju definīciju nav izdevies atrast līdz pat mūsdienām. Agrāk bankas uzskatīja par sabiedriskiem uzņēmumiem, maksāšanas apgrozījumu atvieglošanai, un salīdzinot ar mūsdienu bankām, varam secināt, cik progresīvi tās ir attīstījušās.
Mūsdienu darījuma cilvēks savu darbību nemaz nevar iedomāties bez banku visnotaļ lielo pakalpojumu klāstu. Tās piedāvā saviem klientiem, norēķinu banku, piemēram, maksa par tālruni; kredītkartes, debetkartes, kuras mūsdienās ir aktuāla un praktiska lieta, izmantojot bezskaidras naudas norēķinos; pakalpojumus darījumos ar vērtspapīriem – vērtspapīru konta atvēršanu un apkalpošanu, profesionālās konsultācijas vērtspapīru jautājumos un regulārus un informatīvus materiālus par Latvijas vērtspapīru tirgu, un daudzus citus pakalpojumus mūsdienu dzīves vajadzībām.
Aplūkojot patreizējās norises gan pasaulē, gan Baltijā, jo īpaši Latvijā, mēs arvien vairāk pārliecināmies par banku darbības pilnveidošanos un ar ilgstošu pastāvēšanas laiku pierādot cilvēkiem savu profesionalitāti un abpusēji izdevīgos pakalpojumus, ko tā sniedz.
Pēc autora domām, viena no aktuālākajām darbībām bankās ir darījumi ar vērtspapīriem. Kaut arī darījumi ar vērtspapīriem nav primārais banku uzdevums, tomēr tie ir svarīgi. Savukārt, Latvijā šie darījumi ir attīstības stadijā ar progresējošu raksturu, kas norāda uz to, ka interesējas par šāda veida kapitāla ieguldīšanu ar nolūku gūt sev lielākus naudas līdzekļus. Lai šo procesu paātrinātu bankas darījumos ar vērtspapīriem saviem klientiem piedāvā plašu informācijas klāstu; kā to visu paveikt un kur būtu izdevīgāk investēt vērtspapīrus, kā arī pastāv bankas, kā piemēram Rietumu Banka, Baltijas Starptautiskā Banka, kuras piedāvā klientiem investēt vērtspapīrus ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām, piem.- ASV, Eiropas Savienības, NVS valstīs. Protams liela nozīme ir arī valsts emitētajām parādzīmēm (pērkot un pārdodot tās).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties