Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:910771
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.08.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Monetārā politika un banku sistēma saistībā ar vērtspapīru tirgu    5
1.1.  Monetārā politika    5
1.2.  Krievijas krīzes ietekme uz banku darbību    6
1.2.  Vērtspapīru tirgus institūcijas    8
1.3.  Esošās situācijas vērtspapīru tirgū raksturojums    8
2.  Vērtspapīru tirgus attīstība Latvijā    10
3.  Banku pakalpojumi Latvijas vērtspapīru tirgū    15
  Secinājumi un priekšlikumi    20
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

1993. gadā tika nodibināta Rīgas Fondu birža (RFB), bet 1995. gadā darbību sāka Latvijas galvenā vērtspapīru glabātava - Latvijas Centrālais depozitārijs (LCD). Tādējādi tika radīta nepieciešamā infrastruktūra publiska vērtspapīru otrreizējā tirgus izveidei un attīstībai. Vienlaikus tika izveidota nepieciešamā likumdošanas aktu bāze efektīvai un stabilai vērtspapīru tirgus darbībai. Pēdējos gados īpaša uzmanība tiek pievērsta likumdošanas aktu bāzes saskaņošanai ar ES direktīvām un noteikumiem.
Latvijas valsts vērtspapīri ir nozīmīgākā Latvijas parāda vērtspapīru tirgus sastāvdaļa, jo tikai pēdējos gados attīstās arī korporatīvo parāda vērtspapīru tirgus. Valsts vērtspapīri bija pirmie fiksētā ienākuma vērtspapīri Latvijā, un to apjoms vienmēr vairākkārtīgi ir pārsniedzis privātā sektora fiksētā ienākuma vērtspapīru apjomu. Ņemot vērā Latvijas valsts vērtspapīru drošību, to loma Latvijas finanšu tirgū ir nenovērtējama. Latvijas valsts vērtspapīru tirgus lielā mērā ir nodrošinājis Latvijas Bankas monetārās politikas efektivitāti.
Latvijas akciju tirgus attīstību veicināja vairāku lielo valsts uzņēmumu (piemēram, a/s "Latvijas Gāze", a/s "Ventspils nafta", a/s "Latvijas Unibanka") valstij piederošo daļu pilnīga vai daļēja privatizācija un šo uzņēmumu akciju kotēšana RFB. Savukārt korporatīvo parāda vērtspapīru tirgus attīstību paātrināja vispārējs likmju samazinājums pēdējo 10 gadu laikā, veicinot emitentu ieinteresētību piesaistīt līdzekļus parāda vērtspapīru emisijas ceļā. Būtisks notikums, kas ietekmēs Latvijas vērtspapīru tirgus attīstību tuvākajā nākotnē, 2002. gadā bija RFB un LCD integrācija "HEX Group" (Somija) sastāvā, tādējādi paverot ceļu plašākai RFB atpazīstamības veicināšanai ārvalstīs un aktīvākai ārvalstu finanšu tirgus dalībnieku piesaistei Latvijas vērtspapīru tirgum.
Finanšu tirgus loma valsts ekonomikas attīstībā pieaug. Par to liecina banku sektora izaugsme, jaunu finanšu pakalpojumu ienākšanu Latvijas tirgū. Kapitāla rašanās un apgrozība, izteikta vērtspapīros, ir cieši saistīta ar reālo aktīvu tirgu, t.i., tirgu, kurā notiek materiālo resursu pirkšana – pārdošana, funkcionēšanu. Ar vērtspapīru (fondu aktīvu) parādīšanos notiek it kā kapitāla dubultošanās. No vienas puses, eksistē reālais kapitāls, ko pārstāv ražošanas fondi, no otras – tā atspoguļojums vērtspapīros.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1148750
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties