Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:414018
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kādam slavenam banku laupītājam vaicāja: kāpēc viņš aplaupa bankas, atbilde bija vienkārša: “Tāpēc, ka tur ir nauda”. Starptautiskie ieguldītāji ir sapratuši, ka baņķiera karjera ir ienesīgāka nekā banku palaupīšana. Banku darījumi nav tik eksotiski, kā varētu likties pirmajā brīdī. bankas ir tāda pati firma, kā citas. Tā tiek veidotas uz uzticības pamata un zeļ tāpat kā citas firmas, ja tiek pildīti solījumi.
Angļu valdošais uzskats par bankām apzīmē tādu institūtu, kas ar banknotēm un čekiem rada naudu. Vagners uzskata bankas par privātiem uzņēmumiem, kur pašu kapitāli līdzinās pēc būtības pievilktiem kapitāliem. Ricardo saka, ka bankas un banķieru īstās funkcijas sākas tikai ar to momentu, kad sāk viņi rīkoties ar svešu kapitālu.
Katrā valstī ir sava nacionālā naudas sistēma (pagaidām). Nosakot naudas vienību, kļūst iespējams samērot, naudas izteiksmē salīdzināt jebkuras preces - sērkociņu kārbu ar debesskrāpi, kilogramu sviesta ar mēbeļu garnitūru, lodīšu pildspalvu ar jaunāko automašīnas modeli utt. Nauda dod iespēju ar vienoto mērauklu salīdzināt itin visu ražojumus un pakalpojumus, pat samērot dabas resursus.
Naudas tirgus funkcionēšanā ir cieši saistīta ar kredītiestāžu, komercbanku, apdrošināšanas sabiedrību, pensijas fondu un citu ar naudas apgrozību saistītu institūciju darbību.
Galvenā loma ir bankām. Banku uzdevums ir nodrošināt noguldītāju kapitālus. Bankā jāievēro aktīvo operāciju saskaņošanu ar pasīvām. Banku operācijas kas, saistītas ar kapitāla izveidošanu peļņas iegūšanai …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties