Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:514802
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Stārķveidīgo kārtā ietilpst samērā lieli, galvenokārt tropu putni. No pasaules aptuveni 100 sugām Latvijā sastopamas 10 sugas. Latvijas Sarkanajā grāmatā iekļautas 3 sugas, baltais stārķis, melnais stārķis un zivju gārnis.
Visbiežāk sastopamā suga, protams, ir baltais stārķis (Cicconia cicconia). Baltais stārķis ir samērā liels putns ar baltu apspalvojumu, melni ir tikai spārni, smailais knābis un garās slaidās kājas ir koši sarkanas.
Baltais stārķis ļoti labi piemērojies dzīvei cilvēka tuvumā. Barību lielākoties iegūst uz apstrādātiem laukiem un citās kultūrainavās. Baltais stārķis apdzīvo galvenokārt atklātus biotopus – pļavas, tīrumus, ganības. Ligzdu parasti būvē viensētās, ceļmalās, pie fermām, stārķi ligzdu taisa uz dabiskiem balstiem, tā tiek taisīta arī uz māju jumtiem, skursteņiem un elektrostabiem u.tml. vietās. Ļoti retos gadījumos ligzdo klajumos, mežā.
Ligzdot cenšas atgriezties iepriekšējā ligzdošanas vietā un daudzus gadus izmanto vienu un to pašu ligzdu. Pirmie atgriežas tēviņi, pēc tam mātītes. Viņas dodas uz savu agrāko ligzdu, taču, ja tās vairs nav nākas meklēt citu ligzdu ar tai piederošu tēviņu, ja nepieciešams jāmēģina to atkarot sugas masai. Pēc ligzdošanas laikā, kā arī neligzdojošie putni lasās baros. Baltie stārķi pārtiek no kukaiņiem un to kāpuriem, tārpiem, zivīm, grauzējiem, abiniekiem, rāpuļiem un citu putnu mazuļiem. Dažkārt ēd arī maitu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1196034
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties