Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Bailes un televīzija: "Zemiskās pasaules sindroms" un Latvijas televīziju piedāvājums

     

    Referāts9 Žurnālistika

2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:817740
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  „Zemiskās pasaules sindroma” definīcija    4
3.  Globālais tirgus    6
4.  Reklāmas    7
5.  Bērnu un pusaudžu ietekmēšana un tā sekas    8
6.  Latvijas televīziju piedāvājums    9
7.  Secinājumi    11
8.  Izmantotie avoti    12
Darba fragmentsAizvērt

Mēs dzīvojam laikā, kad tehnoloģijas ir neatņemama mūsu ikdienas sastāvdaļa. Esam kļuvuši atkarīgi un viegli ietekmējami, varbūt to pašiem pat neapzinoties. Ar cilvēka zemapziņu ir iespējams manipulēt daudz un dažādos veidos. Televīzija ir tā vieta, kur iespējams ir viss. Tā ir pasaule, kurā notiek neiedomājamas lietas. Taču tā nav reālā pasaule, ko atspoguļo televīzija, taču daudziem cilvēkiem šķiet, ka tā ir daudz reālāka nekā tā, ko viņi redz ikdienā.
Mūsdienu sabiedrībā cilvēki ne tik daudz mācās no saviem vecākiem, skolā apgūtā vai apkārtējās pasaules realitātes, kā no globālajiem medijiem un konglomerātiem, kuriem ir ko pārdot. Esam kļuvuši atkarīgi no tehnikas vairāk nekā jebkad agrāk. Tam ir arī dažādi efekti un ietekme uz mūsu ikdienu un dzīvi. Varbūt mēs to paši vēl neapzināmies.
„Cilvēki uztver televīziju kā programmas, taču televīzija ir kaut kas vairāk; televīzija ir mitoloģija- ļoti būtiski saistīta, katru dienu atkārtota tā, kā pa tēmām, kas iet „cauri” visām programmām un ziņām, kurai ir realitātes kultivācijas koncepcija.”(1) Televīzija ir kļuvusi par neatņemu dzīves sastāvdaļu. Mēs katru skatāmies un apgūstam tik daudzas lietas, kas tiek atspoguļotas TV. Taču ļoti reti iedomājamies, kā viss televīzijā redzētai mūs ietekmē. Mūsdienās televīzijas saturs ir savādāks, nekā tas bija pirms gadu desmitiem. Līdz ar to arī tagad ir savādāks pieprasījums un piedāvājums attiecībā uz mediju saturu.
Ir daudzas lietas, kuras ir nokļuvušas ārpus jebkuras kontroles robežām televīzijā. Piemēram, „vardarbība televīzijā ir tikai viena no jomām, kas rada sagrozītu, izkropļotu realitātes priekšstatu. Lielākā daļa no vardarbības, kas mums tiek rādīta televīzijā, ir tā, kas tiek saukta arī par „laimīgo” vardarbību. Tā ir strauja, aizraujoša, forša, efektīva, nesāpīga, un tā vienmēr noved pie laimīgām beigām, jo televīzijai ir jānoskaņo auditorija uz reklāmām attiecīgā noskaņojumā.”(1)
Ir bijuši ārkārtīgi daudz pētījumi, kas pierāda to, ka bērnam augot jau no agras bērnības ar šo vardarbības stāvokli, rodas trīs seku veidi, ko apvienojumā sauc par „ļaunās jeb zemiskās pasaules sindromu”. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1175739
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties