Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:104290
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Ārtelpu gaisa piesārņojuma ietekme uz cilvēka veselību   
  Padomiņi un viltībiņas   
  Ozona divējādā daba   
  Kāpēc mums vajadzētu uztraukties par gaisa piesārņojumu?   
  Kā rodas gaisa piesārņojums   
  Piesārņojošo vielu izmete gaisā   
Darba fragmentsAizvērt

Fobiju definīcija NLP NLP izpratnē fobija ir spēcīgu izbaiļu momentānas neapzinātas apkopošanas piemērs, kas rodas ļoti īsā laika sprīdī (sekundes daļā) kā organisma atbildes reakcijas uz spēcīgu, negaidītu, strauju un bieži vien cilvēka dzīvībai bīstamu ārēju kairinātāju. Par fobiju rašanās iemeslu var būt kāds pēkšņs, dzīvībai bīstams notikums, ko cilvēks pat nepaspēj apzināties, piemēram, neprecīza rīcība lielā augstumā (cilvēks pakāpās atpakaļ un gandrīz nokrita) vai dzīvnieka vai cita cilvēka uzbrukums. Tāpat fobiju var izraisīt arī neveiksmīgs joks: spalgs kliedziens vai pēkšņs kaut kā sasišana auss tuvumā, kādas būtnes vai priekšmeta negaidīta parādīšanās cilvēka redzes laukā.

Baiļu iegūšana Kas attiecas uz baiļu iegūšanu, kā to saprot NLP, tad tas ir relatīvi ilgs(no dažām minūtēm līdz dažām stundām) izbaiļu apkopošanas process, kurš iztiek bez pārmērīgiem ārējiem notikumiem. Šis process bieži norit apzināti, izmantojot dialogu pašam ar sevi cilvēka iekšējā realitātē. Tādas bailes varētu dēvēt par neīstu vai pašpietiekamu fobiju, jo ārējā realitātē parasti trūkst bīstama kairinātāja, kas tās varētu radīt – baiļu parādīšanos nodrošina cilvēka iztēle, spēja uz asociācijām un pāreju t.s. otrajā uztveršanas pozīcijā. Piemērs: cilvēks tumšā naktī iet cauri kapsētai. Apmēram 20 minūtes ilgā gājienā laikā viss ir klusi un mierīgi, tomēr, kapsētu pametot, cilvēks atrodas spēcīgu baiļu varā ar izteiktām fizioloģiskām izpausmēm. No kurienes tās parādījās? Pirmās 5 minūtes cilvēks gāja mierīgi. Tad viņš uzdeva sev gluži nevainīgu jautājumu: “Interesanti, kāpēc gan cilvēki tā baidās no kapsētām?” Un nākamās desmit minūtes centās atcerēties visdažādākos notikumus, kurus tika dzirdējis kaut kad bērnībā no vecmāmiņām un vectētiņiem, no draugiem, iztēlojās ainas no grāmatām un kino, pie sevis spriežot: “Protams, tās visas ir pasakas, bet ja nu patiešām notiks kaut kas briesmīgs?” Pēdējās piecas minūtes šis cilvēks dzīvi iztēlojās sevi par iedomāto ainu dalībnieku. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1190130
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties