Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:529945
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Īss ieskats auto vēsturē    4
  Drošības spilveni    5
  Drošības jostas    6
  Biodegviela    7
  Ūdeņraža auto    8
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Ja varētu salikt rindā citu pie cita visus pasaules vieglos automobiļus, iegūtās virtenes garums būtu aptu­veni vienāds ar attālumu no Zemes līdz Mēnesim. Turklāt ik sekundi tiek izgatavots jauns automobilis. Vairums no tiem ir ģimenes automobiļi braucieniem uz darbu, veikalu vai pie draugiem. Bet ir arī specializēti automobiļi — sporta, policijas, sanitārie automobiļi. Benzīnmotori vai dīzeļ­motori dzen mūsdienu automobiļus gluži tāpat kā to priekštečus 19. gadsimtā. Taču paši automobiļi stipri atšķiras pat no tiem, kas izgatavoti pirms 30 gadiem. Jaunākajiem automo­biļiem ir plūdlīnijas forma, kas sa­mazina gaisa pretestību. Spēcīgas bremzes ļauj automobili ātri ap­stādināt. Elektroniska mo­tora vadības sistēma nodrošina mini­mālu degvielas patēriņu.
1986. gada 29. janvārī pasaule svinēja nozīmīgu jubileju – automobiļa simto dzimšanas dienu. Tieši pirms simts ga­diem Manheimas inženieris Karls Bencs (1844-1929), lokomotīves va­dītāja dēls no Švarcvaldes, saņēma patentu par savu izgudrojumu -pašgājēju transportlīdzekli ar iekš­dedzes motoru. Uzņēmīgais censo­nis Bencs pat nenojauta, ka šis patents vēlāk kļūs par automobiļa dzimšanas apliecību. Un vēl jo mazāk viņš spēja iedomāties, ka tas kļūs par pamatu milzīgai rūp­niecības nozarei, kas visā pasaulē ražos miljardiem automobiļu.
Kā izskatījās Kārla Benca "pa­tentētie motorrati"? Motorrati nemaz nelīdzinājās mūsdienu auto­mobilim, tie drīzāk izskatījās pēc droškas, no kuras izjūgts zirgs. Uz pakaļējās ass bija nostiprināti divi šauri riteņi ar stiepļu spieķiem. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1115949
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties