Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:579873
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viena no nozīmīgākajām audzināšanas funkcijām, audzināt kulturālu cilvēku, kas, apguvis kultūras pieredzi, var to saglabāt, attīstīt un nodot nākamajām paaudzēm.
Ar kultūras cilvēka audzināšanu vienmēr mijsakarība ir cilvēka tapšana par personību, kas apzinās savu „Es” un kam ir pašcieņas un pašvērtības attieksme pret sevi un citiem cilvēkiem. Sabiedriskās audzināšanas smagums jāuzņemas skolai kā visatbildīgākajai audzināšanas iestādei valstī. Nepārtrauktas un produktīvas audzināšanas organizēšanai ir vajadzīgs mērķis, saturs, principi, metodes un formas.
„Audzināšana ir vislielākā problēma un pats grūtākais cilvēka pienākums.” (I. Kants)
Demokrātiskas sabiedrības mērķis ir - atzīt cilvēku kā augstāko vērtību un nodrošināt katram cilvēciskā potenciāla realizēšanos. Šim mērķim pakļaujama arī audzināšana.
Vācu filozofs Imanuels Kants ir rakstījis, ka divas visgrūtākās funkcijas, ko atklājusi cilvēce savā attīstībā, ir valsts pārvaldīšana un audzināšana.
Audzināšana ir mūžīga. Cilvēki savus bērnus audzināja darba procesā. Audzināšana kā pieredzes nodošana radās darba procesā un izrietēja no nepieciešamības izdzīvot. Sabiedrības attīstības gaitā audzināšana atdalījās no darba procesa.
Latvijā 20. gadsimta 80. un 90. gados sabiedrības pārkārtošanās procesā audzināšana pārdzīvoja dziļu krīzi. Strauji pārkārtojās ekonomika un politiskās institūcijas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties