Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:515199
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Audzēkņu adaptācijas pasākumi pirmsskolā    4
  Priekšlikumi    7
  Secinājumi    8
  Literatūras saraksts    9
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Viena no svarīgākajām lietām bērnam adaptācijas periodā ir vecāku un audzinātāja saskarsme, tai jābūt pozitīvai , lai bērns redz ka vecāki uzticas audzinātājam un līdz ar to bērnam radīsies drošības sajūta blakus audzinātājam.
2. Bērns jāiepazīstina ar bērnudārzu un nākamajām audzinātājām jau tad, kad vecāki atnākuši uz pārrunām ar pirmsskolas iestādes vadītāju, jāiet visiem kopā.
3. Pirms bērnudārza gaitu uzsākšanas, mājās jau vajadzētu pielāgot bērna dienas režīmu tam, kāds būs grupiņā, pakāpeniski pieradināt celties tikpat agri, cikos vajadzēs, kad būs jādodas uz dārziņu, jāradina gulēt diendusu.
4. Sagatavošanās posmā vecākiem vērts painteresēties, kādus ēdienus mēdz pasniegt dārziņā, un arī mājās sākt piedāvāt līdzīgus, lai bērns pierastu.
5. Vislabāk bērnu laist dārziņā no 3 gadu vecuma, jo šiem bērniem ir bijusi iespēja bieži kontaktēties ar saviem vienaudžiem, parasti šajā vecumā viņi ir gatavi doties uz dārziņu, jo ir jau pārdzīvojis posmu, kad citus vienaudžus uztver kā konkurentus, iemācījušies dalīties ar rotaļlietām.
6. Bērniem ir nepieciešami rituāli ievērojot aptuveni vienu un to pašu laiku vai arī vienas un tās paša darbības (rīta rituāls, ēšana, diendusa, atvadas utt.). Tā viņi jūtas droši un zina kas notiks.
7. Lai adaptācija laiks būtu veiksmīgs, apmeklējumam dārziņā jābūt regulāram un vienādam. Bērnudārzs ir jāapmeklē katru dienu. Pirmās dienās tās var būt tikai dažas stundiņas, bet katru dienu un vēlams vienā laikā. Brīvdienas var ņemt tad, kad bērns jau ir paaudzies un adaptācijas laiks jau pārdzīvots.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties