Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:619376
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vācijā pats lielākais dzelzceļa pārvadājumu pakalpojumu sniedzējs ir Deutsche Bahn AG (Vācieša Vilciens), kas pieder Vācijas Federācijai, šim uzņēmumam pieder vairāk kā 90% visu dzelzceļa līniju valstī, kas skaitļos būtu 38 000 km, no kuriem 16 000 km ir elektrificētās līnijas. Šobrīd ir 3 200 km garas ātrvilcienu kustības līniju visā valstī.
Ātrvilcienu kustību Vācijā sāka attīstīt, jo bija pārslogota gaisa un autoceļu sistēmas. Līdz ar to nolēma izveidot ātru un ērtu pasažieru nokļūšanas servisu starp galvenajām Vācijas pilsētām. Pirms tam esošās dzelzceļa līnijas nebija piemērotas šim modernajam vilcienam, un tādēļ daudzās jaunā vilciena kustības līnijās vajadzēja pārbūvet dzelzceļa tīklus. Valstī pirmās ātrvilciena līnijas izveidoja starp Hannoveri un Vircburgu un Minheni un Štutgarti 1992. gadā, vēl servisu apvienoja ar Hamburgu, Hannoveri, Frankfurti, Manheimu, Štutgarti un Minheni. Regulārās kustības saraksts piedāvāja braukt ar ātrumu 250 km/h, bet vilciens bija spējīgs braukt pat ar 280 km/h lielu ātrumu. Saražoja 60 vilcienus, kas nodrošināja šo jauno kustības servisu. 1997. gadā atklāja līnijas arī Austrumvācijā. Kopš tā laika, ātrvilciena modeļi ICE2, ICE3 un ICE T slīpais paplašināja savus tīklus – iekļaujot tajos Nīderlandi, Beļģiju, Šveici un Austriju. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties