Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:676447
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
I.nodaļa.  Lietu atrašana kā viens no Latvijas Civillikumā noregulētajiem mantas iegūšanas veidiem   
1.1.  Latvijas Civillikuma darbības atjaunošana un tajā iekļauto īpašuma iegūšanas veidu uzskaitījums   
1.2.  Lietu atrašanas tiesiskais noregulējums Latvijas Civillikumā   
II.nodaļa.  Latvijas Republikas speciālajos tiesību aktos noteiktā atrasto lietu juridiskās noformēšanas kārtība   
III.nodaļa.  Lietu atrašanas tiesiskais noregulējums Vācijas Federatīvās Republikas un Krievijas Federācijas civilo tiesību aktos   
  Nobeigums   
Darba fragmentsAizvērt

Mana kursa darba temats priekšmetā „Civiltiesības. Lietu tiesības” ir „Atrasta manta”.
Kursa darbs sastāv no ievada trim nodaļām, nobeiguma un izmantotās literatūras saraksta.
Kursa darba pirmā nodaļa „Lietu atrašana kā viens no Latvijas Civillikumā noregulētajiem mantas iegūšanas veidiem” sastāv no divām apakšnodaļām- „Latvijas Civillikuma darbības atjaunošana un tajā iekļauto īpašuma iegūšanas veidu uzskaitījums” aplūkoti trīs tiesību akti, kuros bija noteikta pakāpeniska
Latvijas Civillikuma darbības atjaunošana 1992.-1993. gadā, kā arī Civillikuma trešās daļas (Lietu tiesības) trešajā apakšnodaļā (Īpašuma iegūšana) atrunātie īpašuma iegūšanas veidi. Lietu atrašana (Civillikuma 940.- 954. panti) ir tikai viens no Civillikumā noregulētajiem īpašuma iegūšanas veidiem. Sakarā ar to, ka pārējie Civillikumā uzskaitītie īpašuma iegūšanas veidi- dzīvnieku ķeršana, lietas augļu iegūšana par īpašumu, īpašuma iegūšana ar pieaugumu, īpašuma iegūšana ar nodošanu un īpašuma iegūšana ar ieilgumu uz kursa darbu neattiecas un tie sīkāk aplūkoti netiks.
Pirmajā apakšnodaļā sniegta informācija par lietu atrašanas un apslēptas mantas atrašanas un apslēptas mantas atrašanas tiesisko attiecību noregulējumu pirms Latvijas Civillikuma darbības atjaunošanas.
Kursa darba pirmās nodaļas otrajā apakšnodaļā „Lietu atrašanas tiesiskais noregulējums Latvijas Civillikumā” aplūkošu Civillikuma 940.-954.pantos atrunātās tiesiskās attiecības, kas rodas atrodot kustamas lietas.
Kusa darba otrā nodaļā „Latvijas Republikas speciālajos tiesību aktos noteiktā atrasto lietu juridiskās noformēšanas kārtība” veltīta to jautājumu aplūkošanai, ka saistīti ar speciālajos tiesību aktos - LR Ministru Kabineta noteikumos - noregulēto atrasto lietu noformēšanas kārtību.
Šajā nodaļā atsaucoties uz LR Ministru kabineta noteikumiem Nr.188 ”Noteikumi par valstij piekritīgas mantas uzskaiti, novērtēšanu un realizāciju” un LR Ministru Kabineta noteikumos Nr.199 „Valstij piekritīgas mantas realizācijas ieņēmumu sadales kārtība” tiks aprakstīta kārtība, kādā tiek noformētas atrastās lietas.
Kuras darba trešā nodaļa „Lietu atrašanas tiesiskais noregulējums Vācijas Federatīvās Republikas un Krievijas Federācijas civilo tiesību aktos” paredzēta informācijas sniegšanai par šo valstu civilo tiesību aktos atrunāto lietu atrašanas noregulējumu.
Kursa darbā izmantots Latvijas Civillikums, Ministru Kabineta noteikumi, Krievijas Federācijas Civilkodekss, un Vācijas Federatīvās Republikas Civilkodekss ( „Burgerliches Gesetzbuch”)…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1169670
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties