Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:911125
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
  Atmiņas pētījumu iestrādnes un konfabulācija    3
  Atmiņas sistēmas uzbūves princips    4
  Informācijas apstrādes teorija    5
  Individuālā atmiņas dominante    6
  Atcerēšanās likumsakarības    7
  Mācīšanās un dažas tās efektivitāti veicinošas teorijas    8
  Aizmiršana un tās sakarību pētījumi    9
  Secinājumi    11
  Pielikumi    12
  Bibliogrāfijas saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Atcerēšanās ir viena no primārajām smadzeņu funkcijām, bet smadzenes ir orgāns, kurš atbild par visu ķermeņa organizācijas līmeņu darbību- arī nemateriālo. Šķiet, ka visspilgtāk un detalizētāk cilvēka atmiņa saglabā tieši emocionāli nozīmīgus notikumus- ne tikai negatīvus, bet arī pozitīvus, kas savukārt pierāda, cik cieši nervu sistēmas impulsi ir saistīti ar mūsu atmiņas darbību.
Cilvēks savu atmiņu attīsta jau no dzīves pirmsākumiem, kad atmiņu un maņu centri attīstās visvairāk un līdz ar to ir skaidrs, ka tieši bērnībā iegaumētās un atkārtotās informācijas apjoms un intensitāte gatavo atmiņas noturību visas dzīves garumam un tiek saglabāts visilgāk. Bet atmiņas procesu darbība lielā mērā nav atkarīga tikai no tās treniņa agrīnā vecumā, bet atmiņa veido arī visa cilvēka personības struktūru, tās procesu kvalitāte var tikt mantota arī iedzimtības ceļā un tikt trenēta ( aktīva domāšana, stratēģiskas spēles, sistemātiska jaunas informācijas ieguve utt.) vai degradēta (psiholoģiska pašizaugsmes nomākšana, neveselīgs dzīvesveids, stress utt.) visas dzīves garumā.
Darbā aplūkotās atmiņas procesu šķautnes lielā mērā ir teorētisks cilvēka atmiņas pētījumu un struktūras izklāsts, kurš tikai palīdz izprast smadzeņu spēju uztvert, kodēt, sakārtot, saglabāt, atkodēt, pārklāt un dzēst informāciju, kas uztverta no apkārtējās vides.
Par atmiņas trenēšanu ir daudz dzirdēts, bet tā īsti noticēt produktīviem rezultātiem ir grūti. Lai labāk izprastu savas spējas iemācīties un noturēt atmiņas „plauktos” vēlamo informāciju, ir nepieciešams izprast atmiņas procesu būtību, bet vēl jo svarīgāk ir izprast pašam sevi- savas psiho-fizioloģiskās īpatnības. Lielā mērā tieši tādēļ atmiņa ir izziņas process. Tādēļ diezgan droši, ka tā ir neaizvietojams komponents savas identitātes un personības satura meklējumos, cilvēkam nobriestot, jo tikai dēļ spējas „patērēt” savu atmiņu, cilvēks analizē tajā saglabāto informāciju un veido savu rīcību, reakciju un savu „es” koncepciju tagadnē un nākotnē.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties