Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:786662
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsu psihiskā pasaule daudzveidīga un daudzpusīga. Pateicoties mūsu psihes augstajam attīstības līmenim mēs daudz ko varam un daudz ko protam. Savukārt, psihiskā attīstība iespējama tāpēc, ka mēs saglabājam iegūto pieredzi un zināšanas. Visu, ko mēs uzzinām, katrs mūsu pārdzīvojums, iespaids vai kustība atstāj zināmas pēdas mūsu atmiņā, kuras var saglabāties pietiekami ilga laika garumā un noteiktos apstākļos izpausties atkal un kļūt par apziņas priekšmetu. Tāpēc vārdu atmiņa mēs saprotam kā iemūžināšanu, saglabāšanu, turpmāko pazīšanu un pagājušās pieredzes pēdu ieproducēšanu. Tieši pateicoties atmiņai cilvēks ir spējīgs uzkrāt informāciju, nezaudējot līdzšinējās zināšanas un iemaņas. Vērts atzīmēt, ka atmiņa aizņem īpašu vietu psihisko izzināšanas procesu starpā. Ar vairākiem pētniekiem atmiņa raksturojas kā “tiešs” process, kurš nodrošina psihisko procesu mantojamību un apvieno visus izzināšanas procesus vienā veselumā.
Kā paiet mnemoniskie procesi? Piemēram, kad mēs redzam priekšmetu, kuru agrāk jau uztvērām, mēs to atpazīstam. Priekšmets mums liekas pazīstams, zināms. Apzināšanās tajā, ka dotajā momentā uztveramais priekšmets vai parādība uztvērās pagātnē, saucās pazīšana. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties