Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:801214
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IZMANTOTIE SAĪSINĀJUMI    3
  IEVADS    4
1.  EKOLOĢIJA KĀ ZINĀTNE UN EKOLOĢISKO TIESĪBU RĀŠANĀS    5
2.  ATKRITUMU APSAIMNIEKOŠANA    6
3.  PROBLĒMĀTIKA UN PRAKTISKAIS ASPEKTS    7
  SECINĀJUMI    9
  IZMANTOTIE AVOTI UN LITERATŪRAS SARAKSTS    10
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Strādājot pie šī darba, autore nonāca pie šādiem secinājumiem:
1. Latvijā pastāv diezgan divdomīgā situācija, it kā mēs cenšamies dzīvot ekoloģiskak, šķirot atkritumus, bet tomēr mūsu valstij pāreja uz tādu līmeni, kādā šobrīd ir Austrija, Beļģija, Dānija, Nīderlande, Vācija un
2. augstāk pie ekoloģiskas vides. Ja viss, kas ir saplānots, izdosies, drīz mēs varēsim ne Zviedrija ir pārāk dārgs prieks.
3. Gribu arī pievērst uzmanību tam faktam, kā drīzumā, 2015. gada sakumā, mēs, Latvijas iedzīvotāji varēsim pacelties pa vienu pakāpi tikai reģenerēt atkritumus, bet, kas ir daudz svarīgāks – mēs varēsim taupīt izejvielas. Plānots, kā arī atkritumi, kas ir manāmi diezgan bieži pie ceļmalām, tiks pakāpeniski likvidēti pilnībā.
4. Darba autore uzskata, ka Administratīvo pārkāpumu kodekss pilnībā nepilda savas funkcijas it kā ir 58. un 59. pp., kuri reāli nestrādā. Autore uzskata, ka jāizstrādā papildus likumdošanas akts, vai jāpapildina esošais APK tā, lai no sodiem, par vides ļaunprātīgu piesārņošanu, nevarētu tikt vaļā. Bet, lai nodrošinātu, lai atkritumus atstāj tām paredzētājās vietās no valsts budžeta, papildus jāizdala nauda papildus atkritumu konteineru ierīkošanai.
5. Piemērs, kuru pati esmu novērojusi: pie Rīgas centrālas stacijas, Origo laukuma, pulcējas diezgan daudz cilvēku, bet man nezināmo apsvērumu dēļ laukumā atstāja tikai dažas miskastes, kuras pat grūti pamanīt, it īpaši ja tu esi tūrists un nepārzini vietu. Cilvēks apskatās apkārt – NAV, un met papīru vai foliju, vai cigaretes paliekas tur pat – zem kājām vai koka podā. Lai tā nebūtu – jānodrošina cilvēkiem iespēja dzīvot bez atkritumiem zem kājām, tad var arī saukt pie administratīvās atbildības par likumu prasību neievērošanu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties