Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:770902
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Liela nozīme atkritumu apsaimniekošanā ir pilsētas uzņēmumiem. Ventspilī ar atkritumu izvešanu nodarbojas P/u ‘’Labiekārtošanas kombināts’’, kurš iekļāvies valsts programmā ‘’500-‘’, kas paredz atkritumu izgāztuvju skaita samazināšanu un jaunu, vides aizsardzības prasībām atbilstošu, sadzīves atkritumu poligonu izveidošanu. Ventspils pilsētā dzīvo apmēram 46,6 tūkstoši iedzīvotāju – sadzīves atkritumu ražotāju. Katrs no tiem gadā rada apmēram 200 kg dažādu sadzīves atkritumu. Ventspils pilsētas sadzīves atkritumi tiek deponēti sadzīves atkritumu izgāztuvē ‘’Platene’’, kas izveidota 1974. gadā. Tomēr tas neatrisina visas ar atkritumu apsaimniekošanu saistītās un izrietošās problēmas. Sadzīves atkritumu izgāztuvē ‘’Platene’’ konstatēts neliels grunts un gruntsūdeņu piesārņojums- tas lokalizējies zem izgāztuves centra, laika gaitā areāls nepalielinās, piesārņojuma koncentrācijas nepieaug.
Kā paskaidroja Ventspils Labiekārtošanas kombināta sanitārās tīrīšanas iecirkņa vadītājs- Andis Kracis, atkritumu šķirošana notiek Bolderājā. Labiekārtošanas kombināts ir noslēdzis līgumu ar Zaļo punktu, par ko mēs varam pārliecināties, piedaloties dažādās ar atkritumu otrreizēju pārstrādi saistītās akcijās. Labiekārtošanas kombināts neatbild par bīstamajiem atkritumiem. Ir noslēgts līgums ar Olaines BAO (bīstamo atkritumu organizāciju). Tāpat Labiekārtošanas kombināts neatbild arī par naftas produktu pārstrādes atlikumiem. Medicīnas iestādēs radušos atkritumus apsaimnieko firma - ‘’Lantos’’. Ventspils reģionālā atkritumu saimniecība apkalpo apmēram 60 tūkst. iedzīvotāju.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties