Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:868379
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lielbritānija starpkaru periodā

1921.g. tika panākta vienošanās par to, ka Īrijas D-daļa kļuva par Īrijas brīvvalsti un ieguva domīnijas statusu, bet Z-Īrija palika Lielbritānijas pārvaldībā.. 1937.g. D-Īrija kļuva par neatkarīgu Īrijas republiku.

Koalīcijas valdība novājinājās. 1922.g. oktobrī notika vispārējas vēlēšanas, kurās konservatīvie pameta koalīciju un nolēma cīnīties atsevišķi. Loids Džordžs – premjerministrs - atkāpās no amata. Vēlēšanās pārsvaru guva konservatīvie un tika sastādīta to valdība. Pēc Bonara Lova nāves premjerministra krēsls tika piedāvāts bagātajam rūpniekam Boldvinam, kurš izrādījās viltīgs un gudrs politiķis. Ar viņa stāšanos premjerministra amatā Lielbritānijā sākās jauns, rāmāks un mērenāks periods.

Pēc brīvās tirdzniecības aizliegšanas un protekcionisma ieviešanas 1923.g. decembrī notika jaunas vēlēšanas, kurās konservatīvie zaudēja daudzas vietas parlamentā. Boldvina valdība vēl pāris nedēļas noturējās, bet janvārī cieta sakāvi un leiboristu līderis Makdonalds izveidoja valdību.

Leiboristu valdība nāca pie varas 1924.g. janvārī, bet tai nebija varas, jo liberāļu opozīcija jebkurai leiboristu darbībai automātiski nozīmētu valdības krišanu, tādēļ dziļas pārmaiņas nebija iespējamas. Iekšpolitikā valdības galvenais sasniegums bija likums par valdības dotāciju palielināšanu pašvaldībām, kuras būvēja lētās īres mājas. Tā tika novērsts dzīvokļu trūkums. Tika samazināti arī nodokļus un valdības izdevumus. Politika britus visumā apmierināja un bija tiem izdevīga. Rudenī valdība krita un tika sarīkotas parlamenta vēlēšanas, kurās uzvarēja konservatīvie.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1207730
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties