Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:503471
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tik tiešām – mazajai princesei Viktorijai tāda bija jānēsā kopš brīža, kad kļuva skaidrs : viņa ir nākamā karaliene. Viņas māte, „maza, resna, brūnām acīm un brūniem matiem, rožainiem vaigiem, mundra un kustīga, mēdza grezni ģērbties”, bija niecīgās Saksijas – Koburgas – Zālfeldas hercogistes princese, kas apprecējās angļu Kentas hercogu. Cēlusies godā, viņa cēlās arī iedomībā un ērkšķus zem zoda savai pirmdzimtajai lika tādēļ, lai bērns iegūtu teicamu stāju. Jāteic, ka šīs ciešanas Viktorijai patiesi atmaksājās – neņemot vērā mazo augumu ( 153 cm ), viņa visu mūžu saglabāja īsti karaliski cēlu iznesību.
Nākamās Anglijas valdnieces bērnība nebija kā pasaku princesītei un jau kopš paša piedzimšanas brīža. Viņa nāca pasaulē 1819. gada 24. maijā Anglijā. Kensingtonas pilī – pēc tam, kad tēvs ar māti noīrētos ratos bija auļojuši cauri Vācijai un Holandei, steigušies pāri Lamanša jūras šaurumam, jo Kentas hercogs par vari gribēja, lai viņa pirmdzimtais bērns acis atver zem Anglijas debesīm. Tobrīd jaundzimušās izredzes uz troni, bija minimālas – neskaitot citus pēc ranga priekšā esošos radus, pastāvēja iespēja, ka ģimenē var piedzimt brālis, kurš tad arī kā vīrietis viņu apsteigtu uz troņa pakāpieniem. Taču jau pēc gada tēvs sabrida slapjas kājas, saaukstējas un nomira, testamentā novēlēdams sievai savus parādus un noteikumu krietni rūpēties par mazo meitiņu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1205165
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties