Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:347107
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vēsturiskais ieskats    4
2.  ASV reālā darbība demokrātisko vērtību ieviešanas procesā un pasaules atbalsts/ nosodījums    7
2.1.  ASV centieni demokrātijas veidošanas procesā Tuvo Austrumu („nedemokrātiskajās”) valstīs    10
3.  Nākotnes vīzija    13
  Nobeigums    14
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās aizvien lielāka uzmanība pasaulē tiek pievērsta tādiem jēdzieniem, kā demokrātija un visiem no tās izrietošajiem un ar to saistītajiem jēdzieniem, tādiem kā – vienlīdzība, brīvība, cilvēktiesības utt. Un mūsdienās šo demokrātijas aizstāvja lomu ir uzņēmusies mūsdienu pasaules varenākā un vadošā valsts – ASV. Tā bijusi viena no senākajām demokrātijām pasaulē, tādēļ tai nav svešs īstas demokrātijas jēdziens, kaut arī varbūt ne vienmēr pārējai pasaules daļai tas šķiet saprotami – paņēmieni, kā Amerikas Savienotās Valstis cenšas vairot un ieviest demokrātiju, kur tas nepieciešams.
ASV ir sava vīzija – kādu tā redz pārējo pasauli, skatoties no savām pozīcijām. Tās vērtību skalā visaugstāko pozīciju ieņem demokrātiskās vērtības. Un ASV nebaidās arī uzņemties šo demokrātijas ieviesēja, demokrātisko vērtību izplatītāja lomu, lai ko tas arī prasītu un maksātu. Amerikas Savienotās Valstis pūlas arī šo savu redzējumu attiecībā uz pārējo pasauli realizēt, netaupot ne laiku, ne pūles, ne resursus.
Šī darba mērķis ir aplūkot ASV tieši tās darbības aspektā, kas attiecas uz demokrātisko vērtību izplatīšanu pasaulē, tās sekmīgo/ nesekmīgo darbību šajā jautājumā; aplūkot „nedemokrātiskās” pasaules daļas reakciju uz šādiem Amerikas Savienoto Valstu centieniem, cenšoties izprast problēmu un sadursmju starp šīm nedemokrātiskajām valstīm un ASV cēloņus – kas ir iemesls pretreakcijai, kādēļ netiek rasts atbalsts demokrātijai, kāda un cik liela nozīme šajā sakarā ir reliģijai, mentalitātei, morālajām vērtībām – kā Rietumnieciskās pasaules, tā arī „nedemokrātiskās” pasaules valstīm; kā arī – aplūkot, kāds ir citu valstu skatījums uz ASV, kā un vai tas mainās, redzot Amerikas Savienotās Valstis reālā darbībā, arī tad, kad ASV sāk pielietot agresīvākus paņēmienus savu centienu īstenošanā, vai šis skatījums kļūst pozitīvs vai negatīvs, vai atbalsts ASV palielinās vai tomēr samazinās; kā arī censties aplūkot nākotnes vīziju, kas attiecas uz demokrātisko vērtību izplatību un ieviešanos pasaulē – prognozes, kas tiek izteiktas, raugoties uz situāciju un notiekošo nākotnē, cik stabilas pozīcijas, cik lielu atbalstu demokrātija un demokrātiskās vērtības piedzīvos nākotnē – kas vairāk attiecas uz (līdz šim) „nedemokrātiskajām” pasaules valstīm.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1165095
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties