Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:141292
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzīves gājums:
Pirmo reizi vaidelotes parādās ainā, kad Baņuta un Maiga runā ar Mirdzu par jaunumiem, kurus nesen pastāstījusi Asja. Pēc laika viņām pievienojas arī pati vaidelošu priekšniece un pārējās vaidelotes – Zvīģirda, Jadviga un Jautrīte. Viņas aizvien vēl turpina apspriest to pašu tēmu, t.i., ka drīzumā atbrauks kunigaikšti, ka drīzumā Mirdzai ir jābrauc atpakaļ uz karaļnamu. Būtībā katrai vaidelotei izjūtas par šo tēmu ir citas – Jautrīte to uztver visai pozitīvi, jo, pēc viņas teiktā, šķiet, ka viņai dzīve svētnīcā jau sen ir apnikusi, savukārt Jadvigai un Zvīģirdai ne pārāk patika šī doma.
Pēc mirkļa arī svētnīcā iebrauca pieci kunigaikšti, un Asja liek visām vaidelotēm sasēsties pēc kārtas sēdekļos, turot priekšā savus šķidrautus.
Pēc tam, kad Daumats piemin, ka par godu Mirdzas kāzām karalis grib svinēt Mildas svētkus, vaidelošu sajūtas atkal ir dalītas. Jautrīte atkal par to tikai sajūsminās, savukārt Jadviga un Maiga ir vairāk apjukušas, kā priecīgas.
Vienīgā vieta, kur parādās vaidelotes Mildas svētkos, ir aina, kur Jautrīte ālējas ar Daumatu.
Kādu laiku pēc Mildas svētkiem Jautrīte nejauši dzird Asjas un Laimona sarunu. Viņai uzreiz prātā rodas doma, ka Asja un Laimons ir jānosūdz krīvam, jo viņai šķita negodīgi, ka Asja vēlas ar varu ieģērbt Mirdzu par vaideloti, kamēr pati brauks prom kopā ar Laimonu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties