Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:508327
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

3. Vērtējumā izmantotās metodes un pieņēmumi
Lai aprēķinātu AS “Olainfarm” vērtību, šajā vērtējuma ziņojumā ir izmantotas divas pieejas – ieņēmumu un tirgus. Zem ieņēmumu pieejas ir nākotnes peļņas diskontēšanas metode. Šī metode ir izmantota, jo AS “Olainfarm” ir ienesīgs uzņēmums ar peļņu vairāk nekā 12 milj. EUR apmērā pēdējo trīs gadu laikā, un ieņēmumu pieejas izmantošana ir obligāta, kad tiek novērtēts ienesīgs uzņēmums. Tika izvēlēta tieši diskontēšana, nevis kapitalizācija, jo turpmākā koncerna saimnieciskā darbība nevar tikt uzskatīta par prognozējamu, jo koncerna darbība ir cieši saistīta ar NVS sektoru, ar kuru pašlaik nekas nav skaidri paredzams, līdz ar ko nevar pārliecināti teikt, ka koncernam “Olainfarm” būs normāli pieauguma tempi. Zem tirgus pieejas ir uzņēmuma-analoga metode, izmantots multiplikators – cena/peļņa, jo apgrozījums ir vairāk raksturīgs uzņēmumiem ar zaudējumiem un pakalpojumu sfērai (nav tik saistīts ar AS “Olainfarm”), un koncerns neizmaksā visu peļņu dividendēs, līdz ar ko peļņa sniedz objektīvāku raksturojumu.
Vērtējuma ziņojumā tika izmantota AS “Olainfarm” bilances vērtības, lai prognozētu nākamo periodu apgrozījumu un peļņu, un uzņēmumu-analogu akcijas tirgus vērtība, lai noteiktu visu akciju kapitalizāciju.
Nākotnes peļņas diskontēšanas apraksts. Diskontēšanas objekts ir nākotnes neto peļņa. Prognozes perioda garums ir trīs gadi – 2016.-2018.gads, jo tieši šajā periodā koncerns izvērtēs savu darbību NVS sektorā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties