Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:428011
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas Republikas īsā vēsture, nesakārtotā likumdošana un valdības mainīgās prioritātes, iespējams, ir iemesls, kāpēc šobrīd Latvijas ekonomikā pastāv tik daudzas ekonomiskas problēmas, piemēram, bezdarbs, importa pārsvars pār eksportu, izvairīšanās no nodokļu maksāšanas jeb ”ēnu ekonomika”, u.c. Valdības politikas nepietiekamais atbalsts uzņēmējiem, lai sekmētu ražošanas attīstību, arī brīvo līdzekļu trūkums valstij ir iemesls, kāpēc šodien Latvijā ieplūst tik daudz ārvalstu kapitāla, kas tiek uzskatīts kā glābējs mūsu valsts ekonomiskajam pagrimumam.
Ārzemju investīcijas ir ieguldījums gan Latvijas uzņēmumu un projektu, gan arī reģionu attīstībā. Raugoties no makroekonomiska redzesloka, investīcijas rada jaunas darba vietas, līdz ar to samazinās bezdarbs, pieaugot darba algām, pieaug patēriņš tirgū, rodas lielāks pieprasījums pēc precēm un pakalpojumiem. Visu šo faktoru ietekmē attīstīsies preču un pakalpojumu piedāvājums, jeb ražotājiem būs jāpiedāvā preces un pakalpojumi, kas būs kvalitatīvāki, ērtāki, labāki. Investīcijas palielina vietējo ražotāju spēju saražot vairāk un kvalitatīvāk, līdz ar to palielinās iespējas saražoto eksportēt, un samazinās vajadzība pēc importa; tirdzniecības bilance ir pozitīva. Jo vairāk tiek saražots un pārdots, jo vairāk ienākumi parādās valdības budžetā, kas savukārt samazina budžeta deficītu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties