Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:713346
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Latvijas Republikas izglītības sistēma   
  Arhitekta profesija   
  Rīgas Tehniskā universitāte   
  Studiju plāns   
  Rīgas celtniecības koledžā   
  Intervija ar Matīsu Zemīti   
  Intervija ar Zaigu Gaili   
  Nobeigums   
  Izmantoto materiālu un literatūras saraksts   
Darba fragmentsAizvērt

Veidojot šo projektu, es vēlētos gūt skaidrāku priekšstatu par savu izvēlēto arhitekta profesiju, vēlētos vairāk uzzināt par mācību iestādēm, kurās šo profesiju var apgūt. Cerams, ka beidzot šo darbu man par savu izvēli būs lielāka skaidrība un pārliecība, nekā tagad, iesākot darbu.
Tātad, kas tad īsti ir arhitekta profesija, ar ko nodarbojas cilvēki, kas strādā šajā jomā un kas ir jādara, lai kļūtu par vienu no viņiem. Šajā nodaļā izklāstīšu savas zināšanas un mēģināšu atbildēt uz augstāk minētajiem jautājumiem.
Esmu uzzinājusi, ka arhitekts, ir labi apmaksāts un pietiekoši labi pieprasīts darbs.
Darba saturs. Arhitekts ir speciālists, kas plāno un rasē ēku iekšējo vai ārējo (tas atkarīgs no specialitātes) uzbūvi, māju tapšanas procesā viņām jābūt informētam par pasūtītāja vēlmēm un gaumi, kā arī jābūt pietiekoši izglītotam, lai ieteiktu savus risinājumus. Darba specifika ir atkarīga no specialitātes, kuras ir ļoti dažādas: iekštelpu un ārējās fasādes arhitekts, ainavu arhitekts, arhitekts restaurators, u. c.
Pirms darbu uzsākšanas speciālistam ir jāizpēta apstākļi un vide, tad pēc atbilstošā pasūtījuma jāizstrādā projekts. Tad šis izstrādātais projekts ir jāsaskaņo ar pāšvaldībām un citām instancēm, kas ir atbildīgas par pilsētas vai teritorijas apbūvi.
Arhitekta darbs ir ļoti radošs un prasa cilvēku ar lielu atdevi un kreativitāti. Šajā amatā ir jāprot kontaktēties ar cilvēkiem un jāmāk viņus pārliecināt par pareizāko izvēli.
Rīgas Tehniskā universitāte ir vecākā un tradīcijām bagātākā universitāte Latvijā. Tā ir vienīgā augstskola Latvijā, kuras astoņas fakultātes piedāvā pilna spektra tehnisko un inženierzinātņu izglītību.
„Pēc kādas lasītājas lūguma publicēts arhitekta profesijas apraksts, kā arī nosauktas arhitektam nepieciešamākās īpašības: loģika, matemātika, iztēle, telpiskā domāšana un konstruktora spējas, uzmanība, redzes atmiņa, kreativitāte, mākslinieciskais talants, ritma, harmonijas un proporciju izjūta, atbildība, organizatora spējas. Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētbūvniecības fakultātē iespējams iegūt arhitektūras bakalaura un maģistra grādu. Arhitektūras speciālisti darba tirgū ir ļoti pieprasīti. Labam arhitektam darba apmaksa ir ļoti augsta.” (RTU interneta mājaslapa)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties