Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:679279
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Datorgrafika ir 21. gadsimta mākslas virziens. Ja agrāk tā bija reti izplatīta un cilvēkos izraisīja zināmu neticību un pat bailes, tad šobrīd arvien vairāk apstiprinās tas, ka ar datora palīdzību mākslinieks, un ne tikai mākslinieks, atvieglo savu darbu un iegūst lielākas priekšrocības darba tirgū. „Tās iespējas, kuras pirms dažiem gadiem bija pieejamas tikai pašām lielākajām datorgrafikas studijām, šodien sasniedzamas katram datora īpašniekam. Tikai nepieciešams apzināt līdzekļus, kas šīs iespējas nodrošina, un prast ar tiem zinoši rīkoties.” [1.; 7.] Dators māksliniekam ir tāds pats darbarīks kā ota vai krāsu palete. Protams, neizpaliek vizuālās mākslas vispārīgās zināšanas. Tās šajā profesijā ir visa pamats. Tāpēc var droši teikt, ka strādāt ar datorprogrammām, kas paredzētas datorgrafikai, ir zināt un pielietot vizuālās mākslas vispārīgajās zināšanās, kuras iegūtas jau daudzu gadsimtu laikā. Šīs abas lietas ir savstarpēji cieši saistītas.
Darbs ar datorgrafiku ir viens no vispopulārākā personālā datora izmantojuma veidiem, turklāt ar to nodarbojas ne tikai profesionāli mākslinieki un dizaineri. Laiku pa laikam katrā uzņēmumā rodas nepieciešamība sniegt reklāmas sludinājumus avīzēs un žurnālos, kā arī vienkārši nepieciešams izdot reklāmlapiņas vai bukletus. Lielās firmas šādu darbu pasūta speciālos dizaina birojos un reklāmas aģentūrās. Mazie uzņēmumi, kuriem ir ierobežotas budžeta iespējas, bieži iztiek ar saviem spēkiem un tiem pieejamajiem programmatūras līdzekļiem.
„Bez datorgrafikas neiztiek neviena mūsdienīga multimediju programmatūra. Programmatūras kolektīvos, kas izlaiž programmas plašam patēriņam, darbs ar grafiku aizņem līdz 90% no darba laika.” [1.; 7.]
„Sakarā ar interneta attīstību un pirmām kārtām, pateicoties World Wide Web dienestam, kas savieno vienā tīklā miljoniem „mājas lappušu”, nepieciešamība pēc plašas grafiskās programmatūras līdzekļu lietošanas kļuvusi ļoti jūtama. Lappusei, kas noformēta bez datorgrafikas palīdzības, nav iespējas izcelties uz plašā konkurentu loka fona un piesaistīt vairākuma uzmanību.
Pieprasījums pēc pievilcīgu Web lappušu izstrādāšanas daudzkārt pārsniedz to mākslinieku un dizaineru iespējas, kuriem šo darbu varētu uzticēt. Tāpēc mūsdienu grafikas programmas izstrādātas ar tādu mērķi, lai ne tikai sniegtu ērtus instrumentus profesionālajiem māksliniekiem un dizaineriem, bet lai dotu iespēju produktīvi strādāt tiem, kuriem trūkst nepieciešamo profesionālo iemaņu un iedzimtu spēju mākslinieciski radošai darbībai. ” [1.; 7.]…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties