Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:166237
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.05.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  LIETIŠĶĀS KOMUNIKĀCIJAS JĒDZIENS    4
2.  ARGUMENTĀCIJAS TEHNIKA    6
3.  DISKUSIJAS JĒDZIENS UN BŪTĪBA    8
4.  DISKUSIJAS VEIDOŠANA    10
5.  DISKUSIJAS METODE    12
  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

5. DISKUSIJAS METODE
Kā jau ievadā tika minēts, tad viena no efektīvākajām metodēm argumentēšanas prasmju (noformulēt un izteikt pamatotu viedokli) attīstīšanai ir diskusija. Diskusijas metodes ir daudz un dažādas un, lai pēc iespējas precīzāk atspoguļotu darba autores pieredzi argumentēšanas prasmju attīstīšanā ar diskusijas metodi Latvijas un pasaules vēstures stundās vidusskolēniem, šī darba nodaļa ir veltīta diskusijas metožu teorētiskam apskatam un pamatojumam par praksē izmantotajām diskusijas metodēm. Diskusijas ir vienas no sarežģītākajām mācīšanas metodēm, taču tās ļauj sasniegt būtiskus rezultātus, pirmkārt –attīstīt kritiskās domāšanas prasmes, kas viennozīmīgi ir pamats prasmīgai argumentēšanai, otrkārt –dziļāk un precīzāk formulēt savu viedokli un idejas, padziļināti pētīt un izvērtēt dažādas koncepcijas (The Teaching Center, Washington University in St. Louis). Kā arī diskusijā balstīta mācīšana ļauj attīstīt un iegūt nozīmīgas prasmes, kuras nepieciešams katrā mācību priekšmetā un dzīvē kopumā, teksta lasīšana ar izpratni, komunikācijas prasmes (Henning J. E., 2.lpp), prasmi izteikties, pamatojot savu viedokli ar spriedumu, kas balstās uz faktiem, loģiku, definīcijām, jēdzieniem un principiem, nostiprināt pozitīvu attieksmi pret kopdarbību, ļaut skolas darbam līdzināties reālās dzīves uzdevumiem, dot skolēniem iespēju mācīties no citiem.( Geidžs N. L., Berliners D. K. (1999))
Diskusijas metodes paredz ļoti kompleksu, skolēnus iesaistošu, aktīvu mācību procesu, kur tikpat nozīmīga, kā pati diskusija, ir sagatavošanās diskusijai un tikai precīzi ievērots viss komplekss kopuma ļauj sasniegt labus rezultātus. Diskusiju metodes piedāvā ļoti daudz un dažādus sasniedzamos rezultātus – skolotāja kompetence ir izvēlēties konkrētu skolēnu mācīšanās vajadzībām atbilstošāko, un caur to organizēt un fokusēt klases darbu diskusijā. Diskusija ir aktīvs mācību process, kurā iesaistās skolēns un skolotājs, tā ļauj skolēnam atklāt un izteikt savu personīgo viedokli vai redzējumu, nevis tikai atkārtot to, ko skolotājs ir teicis vai, kas ir izlasīts mācību grāmatā. Diskusija iesaista skolēnu aktīvā mācīšanās procesā un dod atbildību par mācīšanos, radot iespēju iegūt citādāku mācīšanās pieredzi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties