Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:353948
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Argentīna ir valsts Dienvidamerikā. Tā aizņem kontinenta DA daļu, Ugunszemes A daļu un vairākas salas ZD virzienā. Argentīnas kaimiņvalstis ir Čīle, Bolīvija, Paragvaja, Brazīlija, un Urugvaja. Argentīnas galvaspilsēta – Buenosairesa, valsts iekārta – federāla parlamentāra republika. Parlaments tiek ievēlēts ik pa 2 gadiem. Valsts aizņem 29800 kvadrātkilometru lielu platību. Uz 2000. gadu iedzīvotāju skaits sasniedzis 36955000 cilvēku.
Pilsētās dzīvo aptuveni 75 % visu iedzīvotāju, no kuriem gandrīz puse dzīvo Buenosairesā. Vēl pie lielajām pilsētām var pieskaitīt Rosariju, Kordovu, Laplatu, Tukumanu, Sanfe, Mara del Platau Mendosu, Paranu, Baijablanku, Sanhuanu, Saltu.
Lielākā daļa argentīniešu runā spāņu valodā, bet nereti šeit dzirdama arī itāļu, portugāļu un vācu valoda (Raškevics, Berklavs 1978.).
Laika apstākļi šajā zemē ir pretēji laikam, pie kāda esam pieraduši mēs. Ziemas mēnešos tur valda liels karstums – līdz pat 32 grādiem virs nulles, lai gan nav retums, kad termometra atzīme nepārsniedz nulli. Vasaras mēnešos (jūnijs, jūlijs) gaisa temperatūra nemēz būt augstāka par astoņiem grādiem virs nulles. Reizēm var novērot arī tādu parādību kā sniegs. Klimatu šajā zemē stipri ietekmē tuvumā esošie Andu kalni, kā arī Atlantijas okeāna tuvums. Klimats šajā valstī dažādās vietās var būt pilnīgi atšķirīgs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1214145
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties