Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Ar brīvības atņemšanu notiesāto personu nodarbinātības jautājumu risinājums ārzemēs

     

    Referāts7 Tiesības

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:848166
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 29 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Igaunijas cietumu teritorijā vai tai piederošā teritorijā, lai nodrošinātu notiesāto nodarbināšanu, cietums var radīt uzņēmumus, ieskaitot privātās un komerciālās sabiedrības. Ar ieslodzītajiem tiek slēgti darba līgumi un tie ir darba attiecību subjekti. Notiesātie Igaunijā par darbu saņem algu. Notiesāto darbs Igaunijā notiek saskaņā ar nacionālo darba likumdošanu, ievērojot Likuma par sodu izpildi, kas ir saistīts ar izolāciju no sabiedrības normās noteiktās prasības.
Igaunijā notiesātie var strādāt (tikai ar viņu piekrišanu) virsstundu darbu, kā arī darbu brīvdienās un svētku dienās. Gadījumā, ja ieslodzījumā strādājošie notiesātie zaudē darba spējas, kļūstot par invalīdiem vai iegūstot kādu profesionālo slimību, pēc viņu atbrīvošanas no soda. izciešanas iestādes, viņi saņem invaliditātes pensiju, kādu paredz normatīvie akti.
Saskaņā ar Likuma par sodu, kas ir saistīti ar izolāciju no sabiedrības, 40. pantu, notiesātajiem, par kuriem ir pamats domāt, ka viņi neizdarīs tiesībpārkāpumus, ar viņu piekrišanu, var atļaut strādāt bez uzraudzības ārpus cietuma teritorijas, ar noteikumu, ja tas atbilst brīvības atņemšanas soda mērķiem un notiesātā individuālajai soda izciešanas programmai. Gadījumā, ja notiesātais tiek iesaistīts darbā ārpus cietuma bez uzraudzības, darba tiesiskās attiecības regulē darba likums, tai skaitā darba līgumā minētās līgumiskās attiecības.12 Igaunijas kriminālsodu sistēmā pastāv unikāla iespēja notiesātajiem tikt atbrīvotiem no obligātā pienākuma strādāt. Tas atrunāts augstāk minētā likuma 42.pantā, kas nosaka, ka, ja notiesātais nostrādājis vienu gadu vai gada laikā bija nodarbināts cietuma saimnieciskajā apkalpē, viņš var iesniegt apžēlošanas iesniegumu par viņa atbrīvošanu no pienākuma strādāt uz laiku līdz 28 kalendārām dienām. Šajā laikā notiesātājam netiek izmaksāta darba alga.13
Autors uzskata, ka Igaunijas likumā par sodu izpildi, kas ir saistīti ar izolāciju no sabiedrības ir ļoti veiksmīgi iestrādāta norma, ka iestādes priekšniekam ir tiesības par notiesātā neapmierinoši izpildīto darbu samazināt notiesāto algu par 60%. Šādu ierosināmu samazināt algu var sniegt persona, kas organizē notiesāto darbu.
Igaunijas cietumos, lai palielinātu nodarbināto notiesāto skaitu un efektīvāk izmantotu cietumu ražošanas krājumus, Tieslietu ministrija pieņēma lēmumu no cietumu galvenajām funkcijām nodalīt nodarbinātības nodrošināšanas funkciju un izveidot akciju sabiedrību, kas 100% piederētu valstij un kuras uzdevums būtu nodarboties ar notiesāto nodarbināšanas jautājumiem. 2001.gada 17. janvārī tika izveidota a/s „Igaunijas cietumu rūpniecība”. Reorganizācijas mērķis bija cietumu izdevumu samazināšana, produkcijas konkurētspējas un notiesāto nodarbinātības paaugstināšana, palielinot ražošanas apjomus. Līdz šim brīdim notiesāto nodarbinātības paaugstināšana galvenokārt notika, pastiprinot darba procesu intensivitāti, palielinot strādājošo skaitu, bet neņemot vērā ekonomiskos rādītājus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1245652
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties