Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:490573
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Filozofija jau kopš seniem laikiem apraksta cilvēku kā saprātīgu būtni. Jēdziens “apziņa” radies tikai vēlākos gadsimtos un nostiprinājies līdz ar psiholoģijas un fizioloģijas attīstību, kļūstot populārs arī filozofiskajos traktātos, it sevišķi vācu valodā.
Kā teicis Džoržs Millers (1987.g.), apziņa ir vārds, ko ikdienas izsaka milijoniem mēļu. Šis process arī izsaka sabiedrības izpratni par apziņu kā tādu. Tā veidojas apziņas definējums un jautājums par to, kas ir jāizprot. Ja jēdziens “apziņa” veido katram savu izpratni par tā būtību, tad jājautā – kas īsti ir apziņa?
Apziņas jēdziens un tā apzināšana atkarīga no pieņemtās definīcijas. Literatūrā ir daudz pretrunu par vienotu šī jēdziena definējumu, jo katra pētnieka definējums ar kaut ko atšķiras.
Ikdienā mēs lietojam jēdzienu “apziņa” tādā pašā nozīmē kā jēdzienu “apzināšanās”. Apziņas saturs ir tāds, ka mēs apzināmies kādu pieredzi un uzmanāmies no tās. Tas attiecas ne tikai ar pieredzi, ko mēs asociējam ar sevi (domas, jūtas, fantāzijas, sapņi, fizioloģiskā pieredze utt.), bet arī ar pieredzēto apkārtējo trīs dimensiju pasauli (fenomenālā pasaule).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties