Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:931103
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.08.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tāda formulējuma jautājums kā: “Kas ir X?” bija nodarbinājis filozofu prātus jau kopš Sokrata laikiem. Tādi jautājumi kā Kas ir zinātne? Kas ir patiesība? Kas ir skaistais? Kas ir māksla? Pastāvējuši cauri visai Rietumu filozofiskai tradīcijai. Pat ja uz šo jautājumu netika dota nekāda vai tikai nepilnīga atbilde, šī jautājuma atbildes meklējumi vienmēr šķita viennozīmīgi vērti. Vēl vairāk, tas ir bijis vienmēr labākais veids, kā iepazīstināt ar galvenajām mākslas teorijām, kas bija pazīstamas kā šīs mākslas definīcijas papildinājums vai paveids – kas ir māksla, kas to veido par nozīmīgu vai līdzvērtīgu citām teorijām, kas veido atšķirību starp ‘labo’ un ‘slikto’ mākslu u.t.t.
Piemēram, Klivs Bells (Clive Bell) rakstīja savā grāmatā “Māksla”, ka “mākslas definīcijas mērķis ir atklāt tas būtisko īpašību… kas atšķirtu mākslas darbus no visām citām objektu klasēm” (7.lpp.; 1.).
Cits piemērs, slavenais krievu romānu rakstnieks Tolstojs piedāvā tādu mākslas definīciju, kas vienlaicīgi noteiktu arī mākslas morālos kritērijus jeb tās attieksmi pret morāli: “Patiesai mākslai būtu jākalpo labajam mērķim…” (Turpat). Kā arī daudzās citās mākslas definīcijās, Tolstoja atbilde nedod tikai kārtējo īpatnējo mākslas definīcijas paveidu, bet arī tās morāles kritēriju. Atbilde uz jautājumu Kas ir māksla? vienlaikus ir arī atbilde uz jautājumu Kas ir ‘labā’ māksla?…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1154657
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties