Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:574369
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Tests    3
  Tehnika un vide    3
  McAfee VirusScan Professional 7.0    3
  Panda Platinum Internet Security    4
  Rezultāti    5
  Secinājums    7
  Avotu saraksts    8
Darba fragmentsAizvērt

Testējot tika pārbaudīti divi antivīrusu risinājumi – McAfee VirusScan Professional 7.0, Panda Platinum Internet Security.
Veiktos testus nosacīti var iedalīt trīs daļās – ātrdarbības un efektivitātes tests, kura rezultāti apkopoti tabulā, e-pasta aizsardzības tests un praktiskās lietošanas novērtējums, nosakot, cik viegli produktu ir instalēt un cik ērti ar to ir strādāt.
Lai novērtētu antivīrusa ātrdarbību skenēšanas režīmā, tika izveidoti divi failu komplekti un mērīts laiks, kas bija nepieciešams katra produkta skenēšanai. Pirmajā komplektā (turpmāk tests A) vienā direktorijā ietilpa 9765 nekompresēti faili, kuru kopējais apjoms bija 174 MB. No šiem failiem apmēram 450 saturēja dažādu veidu ļaunos kodus (pārsvarā nesen aktīvos vīrusus). Otrajā komplektā (turpmāk tests B) 572 direktorijos ietilpa 5430 failu (kopā arhīvu failos un ārpus tiem bija jāpārbauda vairāk nekā 25 000 objektu) ar kopējo apjomu 639 MB. No šiem failiem apmēram 65 saturēja dažādu veidu ļaunos kodus. Tests B no testa A atšķīrās ar to, ka tajā ietilpa ar dažādām arhivācijas programmām kompresēti arhīvi, ieskaitot zip, rar, gzip, kā arī dažādu veidu ļaunie kodi.
Trešais tests, kura izpildes laiks netika mērīts, bija speciāli izveidota CD-ROM diska testēšana. Tas 28 direktorijos saturēja 388 failus un salīdzinoši lielu skaitu objektu ar unikālu un īstu (inficētspējīgu) ļauno kodu. Šī testa mērķis bija noteikt antivīrusu risinājuma efektivitāti, atklājot dažādu veidu ļaunos kodus. Šajā testā par labāko tika atzīts tas risinājums, kurš atklāja visvairāk inficētu objektu. Tā sauktās viltus trauksmes (false positives), veicot šo testu, bija izslēgtas, jo katrs inficētais objekts pirms iekļaušanas testa izlasē, tika pārbaudīts ar trim dažādiem antivīrusu risinājumiem. Diskā bija apmēram 120 unikālu ļauno kodu. Tas, protams, nav daudz, jo antivīrusu risinājumi šobrīd spēj atklāt 60 – 80 tūkstošus unikālu ļauno kodu. Tātad, lai patiesi pārbaudītu antivīrusu risinājuma spēju atklāt, būtu jāsavāc vairāki desmiti tūkstošu unikālu vīrusu un citu ļauno kodu. Tas diemžēl gan neizdevās, bet iespējams, ka nākošajos testos būs pieejami jau vismaz vairāki tūkstoši ļaunā koda paraugu, ļaujot daudz ticamāk novērtēt patieso antivīrusu darbības efektivitāti.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties