Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:920305
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievadā es pievērsīšos vispārējām episkā stila īpatnībām, bet pēc tam pievērsīšos konkrētām īpatnībām, salīdzinot „Īliādas” gk.16.dziedājumu ar „Eneīdas” 9.grāmatu.
Episkais stils izpaužas ne tikai kā kāda veida mākslinieciskā īstenība, bet arī šī attēlojuma veidos, t.i., īpašā eposā poētiskajā tehnikā.
Vispārējais eposa poētiskās tehnikas raksturs – homēriskā eposa mākslinieciskais stils, pirmkārt, atšķiras ar lielu stingrību darba izstrādāšanā un tradicionalitāti. Tur sakrīt gan homēriskā eposa arhaizācija, gan modernizācija. Arhaizācija tāpēc, ka Homērs ir nosliecies uz seno mītu atjaunošanu un Krētas-mikēnu kultūru, ar viņu seno poētisko formu stingrību. Ar to saistīts arī tas, ka Homēra poēmu formēšanās notika jau stingros episkās tradīcijas apstākļos, kad šī tradīcija jau bija mākslīga un formāla. Bet no otras puses šajās episkās poēzijas formās Homērs ielej pilnīgi jaunu saturu, piepilda tās ar psiholoģismu un uzplaukstošās grieķu demokrātijas atspoguļojumu. Tādējādi eposa arhaizācija un modernizācija saplūst vienā veselumā, veidojas tādas kā divas līnijas – pagātnes atcerēšanās, izpušķota ar fantāzijām un poēta laika dzīves atspoguļošana.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties