Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:957130
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Anšlava Eglīša romānā „Vai te var dabūt alu?” ir stāstīts par kareivi Orestu, kurš ir bijis aizsūtīts no Latvijas. Viņš vēlas atgriezties Latvijā, lai paņemtu pie sevis sievu un meitu.
Bet var arī teikt, ka runa ir par daudzu latviešu dzīvi, likteņiem komunistu laikā. Par cilvēku traģiskajiem likteņiem izsūtījumā. Par viņu domām - par mājniekiem, par Latviju. Stāstīts, kā nejauša satikšanās, var apgriezt kājām gaisā cilvēka dzīvi. Apstākļi sagrozās tā, ka nav iespējams pateikt nē.
Orests satiek spiegu, kas palīdz viņam iekļūt Latvijā nelegāli, bet par to ir jāpaveic kāds uzdevums. Vēlāk viņš uzzina, ka ir darbojies čekas labā un, ka viņu kontaktpersonas, esot bijuši čekisti. Arī viņa sieva ir čekiste. Meita sen jau kā ir mirusi. Tuvie, mīļie cilvēki ir kļuvuši sveši. Attālums un apstākļi ir izdarījuši savas korekcijas.
Orests nolemj turpināt spēli, lai glābtu savu dzīvību. Vēlāk viņam palaimējas, un viņu sūta uz rietumiem kā pārstāvi no čekas puses. Viņa uzdevums ir noorganizēt ieročus un munīciju karaspēkam. Orests izmanto gadījumu un vairs Latvijā neatgriežas. Tā daudzi latvieši palika ārzemēs un slēpās, lai viņus nenotvertu, neaizvestu uz kumunistisko ideju zemi. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties