Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:926059
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Anoreksijas vispārējais raksturojums    5
1.1.  Anoreksijas cēloņi    8
1.1.1.  Bioloģiskie cēloņi    8
1.1.2.  Sociālie cēloņi    8
1.1.3.  Psiholoģiskie cēloņi    9
1.1.4.  Iemesli, kuri noskaņo pusaudzes zaudēt svaru (atteikties no pārtikas) un provocējošie faktori, kuri vecina pusaudžu saslimšanu ar anoreksiju    10
2.  Pazīmes, fāzes, gaita un slimības sekas    11
2.1.  Anoreksijas pazīmes    12
2.2.  Salīdzinājums starp anoreksiju un bulīmiju    13
2.3.  Slimības sekas    14
2.4.  Anoreksijas ārstēšanas veidi un iespējas    15
2.5.  Kas nepieciešams ārstēšanai?    17
3.  Sabiedrība, stereotipi un pusaudžu vispārējs raksturojums    18
3.1.  Uzskati un stereotipi    18
3.2.  Pusaudžu raksturojums    19
3.3.  Pusaudžu aptaujas iegūtie rezultāti    21
  Nobeigums    26
  Secinājumi    28
  Literatūras un avotu saraksts    29
  Pielikumi    30
  Anotācija    43
Darba fragmentsAizvērt

Anorexia nervosa turpmāk tekstā anoreksija ir ne tikai viena no slimībām, kas izplatīta galvenokārt pusaudžu un jauniešu vidū, bet arī kompleksa parādība, kas aptver veselu sociālo faktoru kopumu. Autores mērķis ir pierādīt to, ka sabiedrības uzskati, stereotipi, kā arī tas, kas ir sastopams mums visapkārt ikdienā, ietekmē pusaudžus un rada zemapziņā vēlmi līdzināties ideālam, kuru ir izgudrojusi sabiedrība un pasaulīgās lietas. Ar pasaulīgām lietām darba autore domā gan reklāmas, gan plakātus, gan modes industriju, kurā figurē tikai un vienīgi ļoti tievi cilvēki. Pēdējā laika tendence ir arī ražot maza izmēra apģērbus. Kad cilvēks sāk meklēt sev XXL izmēra skaistu un modernu apģērbu, tad ir 90% garantija, ka viņi mājās aizies sarūgtināts un jutīsies ļoti resns un neiederīgs sabiedrībā. Jo visi mēs gribam būt un izskatīties skaisti un laimīgi. Ja skaistos apģērbus ražo tikai XS, S izmēru un ir pat veikali, kuros ir grūti atrast L, ko tad lai dara meitenes, kuru apģērba izmērs ir XXL? Ja ielūkojamies veikalos vērīgāk, tad varam secināt, ka lielo izmēru nodaļās apģērbi ir nemoderni un diezgan primitīvi uzšūti. Par mēteļiem varam aizmirst vispār, jo XXL izmēra to nav, vai nu arī ir tikai ļoti dārgajos veikalos.
Vai Latvijā skolās pietiekami runā par anoreksiju kā slimību? Par to, cik tā ir bīstama un ka tā var sākties ļoti nemanāmi seku neapzināšanās, neziņas un apkārtējo apstākļu spiediena dēļ.
Pavērojot filmu industriju varam, secināt, ka aktrises arī ir ļoti tievas žurnālos varam izlasīt viņu ieturētās diētas un nogurdinošos vingrojumus, kurām tās ir gatavas nodoties līdz spēku izsīkumam. Sabiedrības uzskats un masu mediju pasniegtā informācija mums katram liek justies resnam un nelaimīgam. Jo, paskatoties reklāmas rullīšus par reklamētajiem trenažieriem vai diētas līdzekļiem, varam redzēt, kā cilvēks tiek atspoguļots pirms un pēc. Pirms tam viņš ir nelaimīgs, neveikls ar bēdīgu seju, cilvēks, kurš parasti tiek parādīts arī melnbaltajā sniegumā. Savukārt, ja cilvēks lieto piedāvāto produktu, tas ir slaids, laimīgs un arī iegūst krāsas, tas tiek rādīts krāsainā sniegumā. Sniegtā informācija tiek ielikta jauniešu zemapziņā, radot ilūziju par to, ka tikai ideāls, tievs cilvēks ir laimīgs un veiksmīgs. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties