Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:347898
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šīs valdības atbalstītāji bija vācu muižnieki. Viņu interesēs bija provāciskās valdības spēku nostiprināšana Latvijā. Rīdigers fon der Golcs bija grāfs un bijušās Vācijas impērijas virsnieks. Aktīvi iesaistījās Latvijas brīvības cīņās no 1919. gada 1. februāra līdz 14. oktobrim. Niedras valdības idejas par varas atgūšanu un nostāja par vācbaltiešu ietekmi Latvijā iepatikās Golcam. Ēriks Jēkabsons savā darbā ir minējis Golca nostāju un Niedras valdības atbalstīšanu- Īpaši tāpēc, ka tā diezgan noteikti atbalstīja zemes piešķiršanu zemniekiem jeb vietējo vācbaltiešu muižnieku privilēģiju samazināšanu un ieturēja noteiktu Rietumu lielvalstu politisko orientāciju. Golcs gan militāriski , gan ekonomiski bija ieinteresēts Latvijas teritorijas okupācijā.
Abu valdību intereses bija vērstas uz Latvijas valsts atbrīvošanu no Lieliniekiem. Starp šīm valdībām valdīja konkurence. Salīdzinājumā ar Andrievu Niedra valdību, Ulmaņa valdība vēlējās izveidot latvisku un demokrātisku valsti, samazināt vācu muižnieku varu un uzsākt agrāro reformu. Andrieva Niedras valdība plānos ietipla vācu muižniecības atjaunošana un vācu varas īstenošana Latvijā. Kopumā ir jāsaka, ka A. Niedra bija pretrunīga personība. K. Ulmaņa vadītā valdība nebūtu sasniegusi pārrākumu bez Igauņu karaspēka un Sabiedroto palīdzības. K. Ulmaņa vadītās valdības panākumu atslēga slēpās Latvijas sabiedrības uzticības iegūšanā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1378496
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties