Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:135542
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bija laiks, kad uzskatīja, ka cilvēks piedzimst kā balta lapa un ka vide, audzināšana šo lapu pieraksta, tas ir, cilvēks kļūst tāds, kāda ir vide, kurā viņš aug. Tad pastāvēja uzskats, ka personību nosaka iedzimtība, personība ir īpašību kopums, ko veido temperaments, atmiņa, domāšanas īpatnības, sajūtas, griba u.tml. Z. Freids uzskatīja, ka ārējā pasaule ietekmē un traumē cilvēka iekšējo pasauli, bet viņa skolnieks A.Ādlers personību izskaidroja citādāk: “Personībai piemīt savs sākotnējais pirmatnējais kodols, būtība, kas nosaka personību kā tādu, personība ir neatkārtojama, unikāla vienība. Pats kodols dzīves laikā nemainās, tikai apaug ar dzīves pieredzi.”


Kas ir personība?

Mēs katrs zinām, kas ir cilvēka raksturs, paradumi, sajūtas, domāšana u.tml., tas viss veido cilvēku un viņa personību. Prātā nāk tik daudz jautājumu: kā veidojas personība, vai katrs cilvēks ir personība, vai tā dzimst un izzūd līdz ar cilvēku, kā pats cilvēks to var ietekmēt? Šie ir interesanti jautājumi, uz kuriem cilvēki meklē atbildes visa mūža garumā. Īsti personību nemaz nevar definēt tāpēc, ka katram tā ir unikāla, jo ir atšķirīga no citiem. Katram ir personība- citiem mazāk izteikta, bet citiem- spilgta un neatkārtojama. Es pati pazīstu tikai dažas spilgtas personības un varu teikt, ka sarunāties ar šiem cilvēkiem ir ļoti viegli un patīkami, jo viņiem pašiem ir savs viedoklis, bet viņi nekad to neuzspiež citiem. No šīm personībām plūst arī pašapziņas un miera aura, kas tiem palīdz izcelties citu vidū un iegūt cieņu un apbrīnu apkārtējo acīs. Arī pētījumi liecina- jo augstāks pašcieņas līmenis, jo pozitīvāka ir ne tikai izturēšanās pašam pret sevi, bet arī pret citiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties