Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:154087
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sākot pat no 5. gadsimta Francija ir bijusi viena no vadošajām valstīm, kura bauda lielu ietekmi un daudzējādā ziņā ir bijusi piemērs citām valstīm.
Francija ir dabas resursiem bagāta valsts (urāns, zelts, akmeņogles, krāsaino metālu rūda, koksne, dabasgāze). Liela nozīme Francijā tiek pievērsta dabas aizsardzības problēmām, kas lielajos rūpniecības rajonos (Lotringas, Elzasas un Parīzes apgabalos) ir īpaši aktuālas.
Francijā ir 57,2 miljoni iedzīvotāju, no kuriem deviņas desmitdaļas ir franči, pierobežas rajonos dzīvo etniski atšķirīgas iedzīvotāju grupas: bretoņi – Bretaņas pussalā, elzasieši – Elzasā, flāmi – ziemeļos, korsikāņi – Korsikas salā, baski un katalonieši – Piraneju priekškalnēs.
Francija ir augsti attīstīta valsts, kurā ir nozīmīgu atbalstu garantējoša sociālās aprūpes sistēma, kas ir viens no faktoriem, kas veicina imigrantu ieplūdumu no Ziemeļāfrikas, Dienvideiropas un Tuvo austrumu valstīm. Francijas pilsētās dzīvo aptuveni trīs ceturtdaļas valsts iedzīvotāju, kuru nozīmīga daļa (jeb gandrīz puse ir) nodarbināti kādā no tautsaimniecības nozarēm. Francijas ekonomikā ir liels valsts sektora īpatsvars (valsts kontrolē atrodas divas piektdaļas saimniecības: akmeņogļu, gāzes un atomrūpniecība, elektroenerģētika, dzelzceļa transports un komunālā saimniecība). Tas iespējams ir iemesls, kāpēc Francija tik veiksmīgi var izstrādāt un pielietot ilgtermiņa ekonomikas attīstības programmas.
Francijas mašīnbūves uzņēmumi saražo aptuveni 3,2 miljonus vieglo automašīnu gadā un tā ir trešā kosmiskās rūpniecības valsts (aiz ASV un Krievijas) pasaulē. Francija ir arī lielākā vīna ražotāja (vairāk nekā 6 miljoni litru gadā) un patērētāja. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1201730
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties