Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:598294
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Akadēmiskais
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šo metodiku R.Amthauers piedāvāja 1953 gadā. Tests vairākkārt tika standartizēts un izgāja vairākas redakcijas. Šajā brošūrā es piedāvāju variantu, kuru es sāku standartizēt Latvijā 1996 gadā. Testu tulkoju no vācu valodas. Pēc tam veicām atgriezenisko tulkojumu uz vācu valodu un atkal tulkoju latviešu valodā un salīdzināju tulkojumu ar vairākiem variantiem gan krievu, gan latviešu valodās. Es atļauju sev redakcijas izmaiņas jautājumos, kur runa iet par attālumiem starp pilsētām, vai tiek izmantoti valūtas nosaukumi. Tests ir pārtulkots korekti.
Testā ir 9 subtesti:
I. LS - Loģiskā atlase. Ļauj izpētīt induktīvo domāšanu, valodas izjūtu. Respondentiem vajag - pabeigt teikumu ar vienu no piedāvātajiem vārdiem. Kopā ir 20 uzdevumu. Laiks - 6 min.
II. GE - kopējo iezīmju atrašana. Pēta spēju abstrahēt, operēt ar verbālām kategorijām. Uzdevumā no pieciem vārdiem četrus var apvienot ar noteikto jēdzienisko saikni, bet piektais ir lieks. To vajag atrast. Uzdevumu skaits - 20. Laiks - 6 min.
III. АN - Analoģijas. Kombinācijas spēju analīze. Katrā uzdevumā doti trīs vārdi. Pirmais un otrais ir savstarpēji saistīti. Pēc trešā ir jautājuma zīme. No zemāk dotajiem pieciem vārdiem jāizvēlas viens, kas saistīts ar trešo tāpat, kā pirmais ar otro. Uzdevumu skaits - 20. Laiks - 6 min.
IV. KL - vispārināšana; Katrā uzdevumā doti divi vārdi. Jāizdomā, ko nozīmē katrs no tiem un kas to nozīmēs ir kopīgs. Šis kopīgais jāapzīmē ar trešo vārdu (vai vārdu savienojumu) un jāieraksta atbilžu lapā. Uzdevumu skaits - 16. Laiks 8 min. Vērtēšana - atkarīgi no vispārināšanas līmeņa 1 vai 2 punkti
V. RA - aritmētiskais subtests. Domās jāatrisina aritmētiskie uzdevumi un atbildes jāieraksta lapā. Nedrīkst izmantot kalkulatoru vai melnrakstu. Visu jārisina galvā. Uzdevumu skaits - 20. Laiks 10 min

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1174714
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties