Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:640070
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kā izpaužas alkoholisms?    3
  Psihiskā atkarība    4
  Fiziskā atkarība    7
  Alkoholiķa personības tipi    11
  Alkoholiķu konsultēšana    13
  Izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Saslimšanu ar alkoholismu var noteikt pēc fakta – cilvēks izjūt nepārvaramu vēlmi iedzert. Nav nozīmes, cik daudz un cik bieži viņš iedzer, bet svarīgi ir tas, ka šī vēlme ir tik uzmācīga, tik ļoti nospiedoša, ka slimnieks nespēj to pārvarēt, un, lai saņemtu zināmu spirtoto dzērienu devu, gatavs ziedot ģimenes intereses, upurēt personisko labklājību, graut sabiedrisko kārtību un pat pārkāpt likumu.
Alkoholiķi vada viņa vēlme. Cilvēkam, kam nav bijis nekāds sakars ar medicīnu, šis apstāklis šķiet pavisam mazsvarīgs, to viņš neuzskata par slimības simptomu. Saslimušais ar alkoholismu nespēj sevi ierobežot, viņa rīcību vada tieksme uz iedzeršanu, nevis gribasspēks. Ar šo faktu grūti samierināties gan pašam slimniekam, gan tiem, kas ap viņu. Tādēļ sastopami cilvēki, kas uzskata, ka atmest dzeršanu var, tikai nepieciešams saņemt sevi rokās. Tik tiešām kādu laika sprīdi (atkarībā no individuālajām īpatnībām un slimības stadijas) alkoholiķis spēj atturēties no grādīgo dzērienu lietošanas, bet pēc tam organisms tik un tā prasīt savu. Ilgstošas žūpošanas rezultātā alkohols kļūst par nepieciešamu asins sastāva komponentu, pat bioloģisko šūnu elementu, kuras nodrošina organisma dzīvības funkcijas. Tiklīdz alkohola daudzums organismā kļūst mazāks nekā tas individuāli nepieciešams, slimnieks izjūt nepārvaramu vēlmi iedzert. Viņš nespēj absolūti nelietot alkoholu bez medicīniskās palīdzības.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties