Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:913046
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.02.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (tālāk tekstā - sabiedrība) ir uzņēmējsabiedrība ar juridiskās personas tiesībām. Sabiedrības pamatkapitāls ir materiālie un naudas resursi, kas nepieciešami sabiedrības darbības uzsākšanai un tās tālākai virzīšanai, un pamatkapitālu veido dalībnieku ieguldītais īpašums - kapitāla daļas (tālāk tekstā - daļas).
Sabiedrība atbild ar visu savu mantu, arī mantu, ko tai nošķiruši tās dalībnieki. Ne valsts, ne dalībnieki neatbild par sabiedrības saistībām, un sabiedrība neatbild ne par savu dalībnieku, ne valsts saistībām.
Pēc pārvaldes un dibināšanas rakstura un nelielā statūtu fonda - pamatkapitāla (Ls 2000) dēļ sabiedrība ar ierobežotu atbildību ir viesvienkāršākā no visām statūtsabiedrībām, tāpēc arī visizplatītākā no uzņēmējdarbības formām Latvijā. Sabiedrības ar ierobežotu atbildību galvenokārt darbojas tirdzniecībā, sadzīves pakalpojumu sniegšanā, lauksaimniecībā.
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību var tikt dibināta, pārveidojot (reorganizējot) esošos cita veida uzņēmumus (uzņēmējsabiedrības) par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību, kā arī pārveidojot valsts un pašvaldību uzņēmumus par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību, ko regulē likums "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās". Protams, iespējams dibināt jaunu sabiedrību ar ierobežotu atbildību.
Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību dibinātāju un dalībnieku var būt tās personas un personu apvienības, kurām ir tiesības būt par uzņēmēju Latvijas Republikā. Pēc likuma "Par uzņēmējdarbību" par uzņēmēju var būt:
S rīcībspējīga fiziska persona;
S ģimene (saskaņā ar ģimenes locekļu starpā noslēgto līgumu);
S uzņēmējsabiedrība;
S valsts;
S pašvaldība;
S sabiedriskā organizācija;
S reliģiskā organizācija.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1112244
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties