Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:524677
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 30 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.  AKTĪVĀ TŪRISMA TEORĒTISKIE ASPEKTI    3
1.1.  Aktīvā tūrisma jēdziens un definīcijas    3
1.2.  Aktīvā tūrisma klasifikācija    5
1.3.  Aktīvā tūrisma resursi    8
2.  AKTĪVAIS TŪRISMS LIEPĀJĀ    10
2.1.  Aktīvā tūrisma iespējas Liepājā    11
2.2.  Aktīvā tūrisma organizācijas Liepājā    16
2.3.  Aktīvā tūrisma resursi Liepājā    21
2.4.  Izstrādātais velomaršruts pa Liepājas pilsētu    25
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    29
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    31
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Tūrisms viens no senākajām nozarēm, kurā pastāv neierobežots skaits daudzveidīgu tūrisma veidu. Tos var sadalīt atkarība no ceļotāja motivācijām.
Aktīvais tūrisms ir viens no tūrisma veidiem, kura motivācija ir fiziskas aktivitātes ceļojuma laikā, kā arī aktīva atpūta. Kursa darbā bija minēti tikai vislielākie aktīvā tūrisma paveidi: kājnieku tūrisms, kalnu kājnieku tūrisms, slēpošanas tūrisms, ūdenstūrisms, velotūrisms, automoto tūrisms un speleo tūrisms. Kopumā var pateikt, ka visiem minētiem paveidiem ir kopīgas priekšrocības:
• pieejams jebkuram cilvēkam bez būtiskiem veselības traucējumiem;
• piemērots arī cilvēkiem ar vāju fizisko sagatavotību;
• aktīvā tūrisma pasākumā viss ir tūrista rokās, viņš pats var daudz ko izlemt;
• tūrists var kontrolēt pašu tūrisma procesu.
Aktīvais tūrisms ar katru gadu kļūst populārāk, jo cilvēkiem patīk ne tikai apmeklēt jaunas, interesantas tūrisma objektus, bet arī līdz ar to izpildīt fiziskās aktivitātes, kā arī pašiem plānot savu atpūtu un pieņemt visus nepieciešamus lēmumus.
Liepāja ir viena no Latvijas lielākajām pilsētām, kura cenšas pēc iespējas ātrāk attīstīt tūrisma nozari, it īpaši aktīvo tūrismu. Liepājas valdība uzskata, ka pilsētai ir labas izredzēs šajā virzienā, jo ir visi nepieciešami dabas un cilvēkveidotie resursi. To var apstiprināt ar to kāds ir daudzveidīgs aktīvā tūrisma piedāvājuma klāsts. Pilsētas centra ir atvērts Liepājas reģiona Tūrisma informācijas birojs, kurā gan iedzīvotāji, gan viesi var dabūt visu nepieciešamo informāciju par jebkuru tūrisma veidu. Liepājā tūristi var iznomāt nepieciešamo inventāru gan velotūrismam, gan ūdenstūrismam, gan makšķerēšanai un citām aktivitātēm.
Liepājā var nobaudīt gan dabu, gan apmeklēt kultūras objektus izstrādāta velomaršruta laikā vai arī ūdensmaršruta laikā pa Liepājas ezeru. Savukārt Jūrmalas parkā viesi var pavadīt burvīgu laiku kopā ar ģimeni spēlējot mini golfu, tenisu, galda tenisu u.t.t.
Liepājā ir ļoti maz tūrisma aģentūras, kuras palīdz informēt ceļotājus par aktīvo atpūtu pilsētā, bet tajā pašā laika ir organizācijas, kuras propagandē aktīvo tūrismu Liepājā, piemēram, Liepājas Olimpiskais centrs, Liepājas tūrisma klubs, Dzintara boulings un daudzas citas.
Kursa darba autore pamatojieties uz iegūtu un apkopotu informāciju par to, ka Liepājas pilsētas Tūrisma aģentūras darbinieki cenšas popularizēt velotūrismu pilsētā, izstrādāju savu jauno velomaršrutu, priekš kuram pavisam nesen bija uzbūvēts jauns veloceļš caur visu pilsētu, bet vēl nav izstrādāts jauns maršruts. Izstrādātājs maršruts aptver dažādas Liepājas pilsētas antropogēnus resursus, līdz kuriem agrāk ceļotāji nevarēja tiks ar velosipēdu.
Šīs ir informācijas ziņā ietilpīgs kursa darbs, kurā darba autore centās aplūkot aktīvo tūrismu Liepājā no dažādam pusēm: iekļaut informāciju, kurā katrs gribētājs atradīs sev vajadzīgo un interesējošo.



Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties